Banjaluka spremna za svjetsku košarku: Na jubilej Igokee stižu velikani basketa FOTO

05.09.2023. | 13:38

Prije svega, želim da čestitam ulazak u polufinale Svetislavu Pešiću. Svi smo to gledali danas, a ja se nadam da ćemo svjetskim košarkašima i mi biti dobri domaćini u Banjaluci, poručio je na konferenciji za novinare generalni menadžer KK “Igokea” Igor Dodik, dan pred početak Internacionalnog košarkaškog turnira u Banjaluci i Laktašima.

Povod za ovu košarkašku poslasticu je 50. rođendan KK Igokea.

“Ovaj klub je napravila grupa entuzijasista, koja je ostvarila brojne rezultate. Mnogo ulažemo u mlade i to je krunisano uspjesima, a tek očekujemo rezultate mladih košarkaša”, ističe Dodik.

Kako kaže, na predstojećem, Internacionalnom turniru, koji šut na utakmici veterana će “baciti” i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Pokušavam da izbjegnem odgovor ko će sve doći na turnir, jer se to mijenja iz sata u sat. Sigurno da će biti spektakl. Želim ovom prilikom da se zahvalim Vladi Republike Srpske i Gradu Banjaluka, a parket stiže na teren večeras”, napominje Dodik.

Sportski direktor KK Igokea Vuk Radivojević dodaje da su pripreme još u toku, ali da je uvjeren da od sutra počinje praznik košarke.

“Želim da se zahvalim Rajkoviću koji je bio i moj trener, a sad je tu”, ističe Radivojević.

Emil Rajković, trener CSKA smatra da je Internacionalni košarkaški turnir odlična prilika za druženje, ali i veliki jubilej KK “Igokea”.

“Ljudi imaju zbog čega da dođu i imaće šta da vide. Rezultat nam nije primaran, jer imamo nove igrače. Opet, tu su kvalitetni rivali. Sinoć sam pogledao teren, izgleda impozantno. Samo da nam ne bude izgovor za šut”, kroz osmijeh kaže Rajković.

Vlada Jovanović, trener kluba KK Igokea, ne krije da mu je drago što je Internacionalni košarkaški turnir izazvao ogromnu pažnju javnosti, ali i da ga raduje što se održava i pod “vedrim nebom”.

Banjaluka i Laktaši će od 6. do 10. septembra biti domaćini nekim od najvećih evropskih klubova, jer će uz domaćina `Igokeu`, nastupiti `CSKA` iz Moskve, `Partizan` iz Beograda, `Hapoel` iz Jerusalima i dva predstavnika iz Turske `Turk telekom` i `Galatasaraj.

Karte se mogu kupiti u sportskoj dvorani Laktaši, u teniskom kompleksu u Banjaluci i restoranu “Agape”.

Željka Pavlović, BL portal