Banjaluka – Sportska takmičenja i turniri tokom vikenda

08.03.2019. | 16:01

Banjaluka će od 8. do 10. marta biti domaćin Prvenstva Bosne i Hercegovine u plivanju, na kojem će učestvovati 332 plivača u svim uzrasnim kategorijama, iz 21 plivačkog kluba.

Na Prvenstvu BiH nastupiće i predstavnici četiri banjalučka plivačka kluba – PK „Olimp“, PK „Mladost“, PK „22. april“ i PK „Akva star“.

Takmičenje će biti održano na Gradskom olimpijskom bazenu, a tokom tri takmičarska dana, u jutarnjem dijelu, počevši od 9.00 časova, plivaju se kvalifikacije, dok se u popodnevnom dijelu takmičenja, od 17.00 časova, plivaju finalne trke.

Euroliga 2 košarke u kolicima

Košarkaškom klubu invalida „Vrbas“ povjerena je, od strane Međunarodne federacije košarke u kolicima, organizacija kvalifikacionog turnira Eurolige 2 košarke u kolicima, koji će biti održan od 7. do 10. marta u dvorani Borik.

Uz domaćina KKI „Vrbas“, nastupiće ekipe iz Turske, Francuske, Holandije i Izraela.

Osmomartovski rukometnni turnir

Ženski rukometni klub Borac organizator je 37. osmomartovskog rukometnog turnira koji će se održati 10. marta u dvorani Borik.Učesnici turnira su domaći ŽRK „Borac“, ŽRK „Doboj“, ŽRK „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice te ŽRK „Izola“ iz Slovenije. Ovo je jedan od najstarijih turnira u regionu, a prvi put put je održan davne 1960. godine.

Gradska uprava Grada Banjaluka podržala je organizaciju ovih sportskih manifestacija.