Banjaluka domaćin “Otvorenih dana fudbala Crvene zvezde”

17.09.2020. | 19:21

“Približavanje mladih fudbalera iz Republike Srpske Crvenoj zvezdi je velika želja svih u klubu, a ovo je i konkretan korak ka pravilnom razvoju budućih asova”.

Rekao je ovo koordinator omladinske škole “crveno-bijelih” Vladimir Cvjetičanin, koji je poručio da će oni najuspješniji dobiti priliku da treniraju sa Zvezdinim selekcijama u Beogradu.

“Obuhvatili smo četiri godišta najmlađih uzrasnih kategorija. U pitanju su djeca rođena od 2010. do 2013. godine, koja će trenirati u odvojenim grupama sa trenerima Crvene zvezde. Nama je želja da identifikujemo najveće talente, a možda nekome ispunimo i dječački san, a to je treniranje u dresu kluba koji vole”, rekao je Cvjetičanin.

Kaže i da nema posebnih uslova kada je samo učešće u pitanju, pa tako sva djeca u ovim uzrasnim kategorijama mogu da se prijave. Cvjetičanin je podvukao je i koliko su mladi igrači bitni za klub iz Ljutice Bogdana.

“Ja sam siguran da ćemo imati kvalitetnijeg fudbalera sa 20 godina u timu Crvene zvezde, ukoliko budemo uporni i istrajni. To je naš cilj. Pokušaćemo u narednih 10 godina da budemo ovde i učestvujemo u fudbalskom razvoju”, poručio je Cvjetičanin, navodi ATV portal

Direktor škole fudbala Željezničar Sport tima Radomir Popović naglasio je da je saradnja sa Crvenom zvezdom svake godine sve bolja. Dolazak Zvezdinih trenera je, kaže, od velikog značaja za mlade nade kluba.

“Naša saradnja krenula je lagano. Upoznavali smo jedni druge, stekli uzajamno povjerenje i sad smo već napravili tri igrača. Igrači su išli tamo, Zvezda je dolazila ovdje da odmjerimo snage, a sve u cilju praćenja kvalitetne i talentovane djece”, izjavio je Popović.

Poručio je i da će u Sport timu nastaviti sa još jačim i boljim radom u budućnosti, a upravo je omladinska škola ono po čemu su prepoznatljivi svih ovih godina.