Banjaluka dočekala Pejića i Dujakovića: Bakljada i aplauzi za srebrne karatiste

20.06.2022. | 18:35

Bakljadom i gromoglasnim aplauzom Banjaluka je dočekala srebrne karatiste. Pavle Dujaković i Luka Pejić donijeli su juče prve evropske medalje za Energiju, a danas su ih s nestrpljenjem čekali kolege iz kluba i porodice. Pavle i Luka puni su utisaka sa Evropskog šampionata, koji se, priznaju, još nisu slegli.

Mislim da Pejić i ja još uvijek nismo svjesni koliko smo veliku stvar uradili. Čekam ovu medalju od 2016. godine i ona definitivno ima svoju težinu, samim tim što se toliko dugo čeka. Pogotovo zato što je ovo velika stvar i za Republiku Srpsku, kao i Karate klub Energiju. Došla je i prva evropska medalja i u grad Banjaluku”, rekao je Dujaković.

“Vidimo da je svima drago. To i nama daje podršku i vjetar u leđa da nastavimo dalje da radimo. Želimo da se trudimo još više i da ganjamo još veće rezultate”, izjavio je Pejić.

“Znali smo da pripadamo evropskom vrhu, dosta toga nam se ispriječilo u prethodnom periodu, ali nismo posustali”, poručuju iz Karate kluba Energija. Upravo zbog toga je euforija nakon osvojenih odličja još i veća, pa su ambicije na svakom narednom takmičenju najviše.

“Pogotovo mi je drago zbog naših takmičara koji nisu odustali ni kada im je nanošena nepravda, da li svjesno ili nesvjesno. Sve je to iza nas. Sada snažnim koracima idemo naprijed i nadam se da je ovo samo početak donošenja medalja naših takmičara”, poručio je predsjednik Energije Branko Derajić.

A za Pavla i Luku nema vremena za odmor. Već koliko sutra Dujaković putuje u Alžir gdje ga očekuje nastup na Mediteranskim igrama, dok Pejić sav fokus usmjerava na Svjetsku ligu, koja je na programu u Poreču za dvije sedmice.