Banjalučkom Borcu samo bod u Doboju

10.11.2019. | 15:50

Fudbaleri Borca odigrali su neriješeno 1:1 u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti u meču 16. kola BHT Premijer lige BiH. Tako su crveno – plavi ostali na onih pet prvenstvenih pobjeda u nizu prije ovog meča.

Od prvog sudijskog zvižduka izabranici Branislava Krunića krenuli su ofanzivno ka golu domaćina.

Serija dobrih napada i kornera bila je uvod u ono što se desilo u 27. minutu. Milutinović je šutirao sa nekih 17. metara, lopta je pogodila u ruku Horića i dosuđen je penal za Borac. Precizan je bio Stojan Vranješ! Bio je to 11 gol Borčevog kapitena, čime se na prvom mjestu liste strelaca, izjednačio sa Krpićem iz Željezničara.

Dobru priliku crveno – plavi su imali i u 37. minutu kada je Mirić u izglednoj situaciji, sa nekih 13-14 metara šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu domaći su zaigrali nešto otvorenije, tako da je viđeno dosta zanimljivih situacija pred oba gola.

Mladost je do izjednačenja došla u 78. minutu. Pogodio je Hadžić, iako je sudija Musa u začetku te akcije previdio da svirne faul Crničkog nad Mirićem.

Marko Mirić je mogao biti junak Borca u Doboju kod Kaknja da je iskoristio makar jednu od dvije dobre šanse koje je imao. Jednu mu je „spremio“ Crnov, dok je u drugoj u posljednjoj minuti sudijske nadoknade meča šutirao visoko preko gola.

-Prvo poluvrijeme smo dominirali. Mogli smo možda već tad da riješimo pitanje pobjednika. U drugom poluvremenu Mladost je bolje zaigrala, krenula napred, a mi smo htjeli sačuvati prednost. Oni su dali taj gol. Neriješen rezultat na kraju je realan i možemo biti zadovoljni, rekao je poslije utakmice trener Borca Branislav Krunić.

Slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje, prvenstvo se nastavlja utakmicama 17. kola, u okviru kojeg je Borac domaćin ekipi Zrninskog iz Mostara.

 

Izvor.(FK Borac)