Banjalučki Borac u 94. minuti izgubio od Austrije u Beču

27.07.2023. | 22:30

Fudbaleri Borca su poraženi u Beču od Austrije u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige rezultatom 1:0.

Austrija je napala od prve minute, a Borac se orijentisao na kontranapade. Već u 7. minuti zatresla se Ćetkovićeva mreža kada je Tabaković postigao gol za Austriju, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

U 20. minuti vidjeli smo isti scenarij na drugoj strani kada je Lukić pogodio, no pogodak je također opravdano poništen zbog ofsajda.

Četiri minute kasnije iznenada se u prilici našao Fischer koji je sa 12 metara šutirao iz voleja, ali lopta je otišla preko prečke.

Golman Borca Ćetković je zatim preuzeo glavnu ulogu na utakmici. Najprije je u 27.minuti odbranio udarac Jukića iskosa sa desne strane, a potom je u 32. dva puta maestralno intervenisao i spasio svoju ekipu.

Najprije je nakon ubačaja iz faula Tabaković glavom šutirao, golman Borca je odbio loptu, na nju je natrčao Holland, no Ćetković je još jednom sjajno intervenisao.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Borac je mogao povesti kada se nakon brze kontre Cortes našao oči u oči sa Fruchtlom, ali šutirao je pravo u golmana bečke ekipe, piše Klix.ba.

Austrija je nastavila s napadima i u drugom poluvremenu. Fitz je u 48. minuti šutirao s ivice kaznenog prostora, no lopta je otišla malo preko gola Ćetkovića.

U 58. minuti ponovo je Ćetković intervenisao, ovaj put nakon šuta glavom Fischera, a već u narednom napadu Borac je zaprijetio kada je Barsky šutirao sa 20 metara, ali pravo u Fruchtla.

U 66. minuti ponovo su domaćini zaprijetili. Tabaković je uposlio Jukića koji šutira iskosa sa lijeve strane, ali sjajni Ćetković ponovo odbranio.

Dvadeset minuta prije kraja i okvir gola je bio saveznik Banjalučana. Fitz se namjestio na udarac sa 16 metara, Ćetković je ostao ukopan i sam pogledom ispratio loptu koja je udarila u stativu.

Borac je u 80. minuti imao ogromnu šansu za pobjedu kada je nakon brze kontre rezervista Kulašin izašao sam pred Fruchtla, matirao je golmana Austrije, ali je defanzivac Martins sjajno intervenisao i spasio čist gol!

Samo tri minute kasnije ponovo je Ćetković spasio gol Borca i to nakon šuta rezerviste Grubera koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali golman Borca je i taj udarac sjajno odbranio.

U posljednim sekundama susreta Austrija je stigla do pobjede kada je Tabaković matirao Ćetkovića za konačnih 1:0.

Uzvratni susret se igra idućeg četvrtka na Gradskom stadionu u Banjaluci. Ekipa koja prođe dalje igrat će u trećem pretkolu protiv pobjednika duela Ordabasy – Legia.

Oznake: Austrija, FK Borac, Poraz