Banjalučki Borac se oprostio od Lige šampiona

13.07.2021. | 22:46

FK Borac je ispao iz Lige šampiona. U revanš meču prvog pretkola šampion BiH je nakon produžetaka pobijedio rumunski Kluž s 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolazak.

Prvo poluvrijeme na Gradskom stadionu pred oko 8.000 gledalaca je bilo poprilično mirno. Uglavnom izjednačena utakmica bez ozbiljnih prilika na obje strane.

U 12. minuti je opravdano poništen gol Omraniju zbog ofsajd pozicije, za domaće je u 25. minuti prijetio Vojnović koji je šutirao pored gola. U 38. minuti Paun je pokušao iz slobodnjaka, ali je to bez problema zaustavio mladi debitant među stativama, Ćetković.

Na startu drugog dijela gosti su preuzeli inicijativu, uspjeli su kreirati zaista veliku šansu preko Pauna, ali je to Ćetković ponovo briljantno odbranio. U nastavku akcije su gosti zatresli mrežu, ali je ponovo bila nedozvoljena pozicija.

Od 60. do 65. minute apsolutna ludnica. Viđen je klasičan primjer “blitzkreiga” jer je Borac stigao do dva gola i to preko Vranješa i Moraitisa.

Prvo je kapiten i najbolji igrač domaćina sjajno zabio glavom sa 10-ak metara, da bi pet minuta kasnije vođa navale iz Grčke takođe postigao gol glavom poslije asistencija Vušurovića.

U finišu meča domaći su se fokusirali na kontra napade te su čvrsto stajali u odbrani. Kluž je djelovao izgubljeno i bilo je vidljvo da su izgubili kontrolu nad utakmicom.

Najbolju priliku da prođu dalje gosti iz Rumunije su imali u 89. minuti, ali je Bouhenna sa deset metara iz idealne situacije šutirao preko gola.

Prva utakmica u Klužu je završena 3:1, a kako od ove sezone više ne vrijedi pravilo gola u gostima nakon 2:0 poslije 90 minuta uslijedili su produžeci.

Kluž je bio aktivniji protivnik u prvom produžetku. Imali su posjed i tražili gol za prolazak dalje, ali je odbrana Borca zaista igrala vrlo disciplinovano. U 94. minuti su imali gosti dobru priliku, ali je večeras fenomanalni Ćetković odbranio udarac Deaca sa 20-ak metara.

I u drugom produžetku ista slika. Gosti imaju inicijativu, domaći se odlično brane. U 112. minuti Camora je pogodio stativu. Do silno željenog gola Rumuni su stigli u 118. minuti kada je na fantastičan način pogodio Chipchiu. Pokušao je Borac doći do trećeg gola do kraja, ali nije uspio, piše sportsport.ba.

Ispadanje iz Lige šampiona za Borac ne znači oproštaj od Evrope jer će u drugom pretkolu Konferenecijske lige igrati protiv Linfielda koji je ispao od Žalgirisa.