Banjalučki Borac pregovara sa Nenadom Lalatovićem oko angažmana

18.05.2022. | 23:20

Nenad Lalatović blizu je nevjerovatnog podviga sa Radničkim iz Kragujevca, koji je od mjesta na dnu tabele odveo do baraža za opstanak, ali jasno je da naredne sezone – bez obzira na sve – neće raditi na “Čika Dači”.

Odmah je Lalatović objasnio da je potpisao kratkoročni ugovor sa Radničkim jer ga od ljeta čeka novi posao, spominjao se povratak u Saudijsku Arabiju, ali prema informacijama portala “Klix.ba” – srpski trener bi mogao da ode u komšiluk. Tačnije, navodno preuzima Borac iz Banjaluke.

Još dok je bio trener Vojvodine spominjala se mogućnost da preuzme Velikana iz Platonove, međutim nisu uspjeli da se dogovore, dok su sada pregovori ponovo intenzivirani.

Nezvanično, Lalatović je sa čelnicima Borca obavio preliminarne razgovore i postoji obostrana želja da sklope saradnju, a uslov srpskog trenera je da sa sobom povede svoj stalni petočlani stručni štab koji ga prati od kada se praktično počeo baviti trenerskim poslom pruhe decenije.

Borac je večeras remizirao protiv Željezničara na Grbavici (0:0) i na kraju sezone će zauzeti treće mhesto na tabeli iza Zrinjskom i Tuzla sitija, a očekuje se odlazak Tomislava Ivkovića koji ih vodi od aprila.

Podshetimo, Lalatović je tokom sada već bogate trenerske karijere vodio Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac, Čukarički, Radnički, Al Batin, Radnički Kragujevac, mladu reprezentaciju Srbije i Vojvodinu sa kojom je ostvario najveći uspheh – osvojio je Kup Srbije 2020.