Banjalučki Borac ostvario četvrtu pobjedu u nizu

27.10.2019. | 17:59

Borac je nastavio sjajnu seriju rezultata. Banjalučani su na svom terenu savladali Tuzla siti sa 2:0 i zabilježili su četvrti trijumf u nizu, te se priključili timovima koji će se boriti za izlazak u Evropu.

Domaći tim je odigrao sjajan meč u kojem je u potpunosti dominirao, stvarao šanse i da na golu gostiju nije bilo raspoloženog Nevresa Fejzića sigurno bi i rezultat bio ubjedljiviji.
Borac je odlično ušao u derbi 14. kola. Banjalučani su zaprijetili već u sedmoj minuti kada je oboren Stojan Vranješ. Slobodan udarac izveo Saša Kajkut koji je bio neprecizan. Napadač banjalučkog tima je bio u dobroj šansi i tri minuta kasnije. Izbjegao je nedozvoljenu poziciju i krenuo sam ka golu, ali mu je u odlučujućem momentu pobjegla lopta pa je šutirao pravu u golmana Fejzića.

U 16. minuti u kaznenom prostoru gostiju pao je Vladan Danilović, ali mu je sudija Mulahasanović samo pokazao žuti karton za simuliranje. Banjalučani su bili puno bolji rival tokom meča, pa su u 22.minuti imali novu šansu. Pokušao je Ivan Crnov i još jednom se istakao golman Fejzić.

Golman Tuzla Sitija se istakao i u 39. minuti. Borac je imao dug napad, lopta se odbila do Zorana Milutinovića koji ju je sjajno zahvatio i poslao pod prečku. Ipak, sjajnom intervencijom Fejzić je spriječio vođstvo.

Terensku inicijativu domaći su krunisali golom u 44. minuti. Stojan Vranješ je krenuo sam prema golu, Efendić ga je povukao i sudija Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku. To je donijelo velike proteste gostiju a na kraju je kapiten Efendić zaradio i crveni karton. Stojan Vranješ je reuzeo odgovornost i postigao novi deveti gol u Premijer ligi BiH.

Na startu drugog dijela Borac je nastavio sa sjajnim napadima. Odlično je prošao Almedin Ziljkić no njegov udarac je izblokiran u posljednji tren. Nevres Fejzić je još jednom spasio ekipu nakon što je Stojan Vranješ pokušao glavom, a zatim je zaustavio i udarac Kajkuta.
Ipak, ni sjajni čuvar mreže nije mogao ništa da uradi prilikom sljedećeg kornera. Vranješ je još jednom pokušao, dva puta je blokiran, a lopta se odbila do Saše Kajkuta koji je pogodio za 2:0.

Borac je nastavio sa velikim pritiskom, pa su se redale šanse pred golom gostiju. Raspoloženi Vranješ je pokušao u 70 minuti i poslao je loptu pored gola. Zatim je asistirao Vladanu Daniloviću koji je poslao tik pored stative.

Borac je u sljedećem kolu opet domaćin ovaj put Radniku.

Lešinari opet na “Istoku”

Navijači banjalučkog kluba popularni “Lešinari” su opet bili na istočnoj tribini. Zbog korištenja pirotehničkih sredstava na derbiju protiv Željezničara zatvorena je sjeverna tribina pa su domaći navijači morali da se sele na svoju staru bazu – istočnu tribinu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)