Banjalučki “Borac” najbolji atletski klub na Atletskom mitingu i Prvenstvu Republike Srpske

Atletski klub “Borac” iz Banjaluke sa osvojene 23 medalje bio je najuspješniji na današnjem Atletskom mitingu i Prvenstvu Republike Srpske za seniore.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srspke Duško Ivičić rekao je Srni da je na 21. Atletskom mitingu i Prvenstvu Republike Srpske učestovalo 18 klubova iz Srpske sa više od 100 atletičara među kojima su neki ostvarili zapažene rezultate.

“Sokolac kao tradicionalno atletski grad zaslužuje da se ovdje okupimo, jer znamo da uvijek imamo podršku načelnika opštine Milovana Bjelice i Atletskog kluba `Glasinac`”, rekao je Ivičić.

On je naveo da su juniori Marko Šuković u skoku u vis, Luka Ivičić u skoku sa motkom i desetoboju i Diana Kovač u skoku u vis opravdali uloge favorita u svojim disciplinama i da će predstavljati Srpsku i BiH za sedam dana na 20. Balkanijadi u Turskoj.

Trener banjalučkog “Borca” Nebojša Matijević rekao je Srni da je ovaj klub, prema anketama, već petnaestak godina najbolji u Srpskoj, što su i danas potvrdili sa brojem osvojenih medalja i postignutim rezultatima.

Matijević je naveo da su se na današnjem takmičenju posebno izdvojile Aleksandra Vidović koja je pobijedila u bacanju koplja, dok je druga bila u bacanju kugle i diska, te Glorija Kureš sa trijumfom u trci na 3.000 metara i trećim mjestom na 800 metara.

U muškoj ekipi “Borca” Matijević je izdvojio Vojislava Grubišu pobjednika u bacanju kugle i diska, Uroša Gutića koji je pobijedio na 3.000 metara i 1.500 metara i Jovana Rosića pobjednika na 400 metara i 800 metara.

Sara Lučić iz sokolačkog “Glasinca” osvojila je na Prvenstvu Srpske za seniore tri zlatne madalje – u skoku u vis, skoku u dalj i u trci na 100 metara sa preponama.

Lučićeva kaže da je zadovoljna postignutim rezultatima, posebno u skoku u dalj i 100 metara prepone, jer to i nije njena disciplina, te naglasila da je već ispunila normu u skoku u vis za Mediteranske igre u septembru.

Jelena Gajić iz Atletskog kluba “Prnjavor” ističe da je zadovoljna današnjim rezultatima na Prvenstvu Srpske kao osvajač zlatnih medalja na 400, 800 i 1.500 metara, što će, nada se, potvrditi i na “Hanžekovićevom memorijalu” u Zagredu u septembru.

Trener sokolačkog “Glasinca” Neđo Đurović izrazio je zadovoljstvo što je ovaj klub kao domaćin i tehnički organizator opravdao povjerenje Atletskog saveza Republike Srpske.

“Sokolačka `Bara` je sada jedini atletski stadion u Srpskoj koji ispunjava sve uslove za održavanje atletskih prvenstava, s obzirom da se stadion u Banjaluci renovira, tako da očekujemo da ćemo biti domaćini i Prvenstava Srpske za juniore i mlađe juniore”, rekao je Đurović.

Ostavite komentar: