Banjalučanin prihvatio poziv Srbije: Kovačević će biti na raspolaganju Piksiju

02.03.2023. | 13:15

Jedan od najboljih golmana poljske Ekstraklase Vladan Kovačević prihvatio je poziv selektora A tima Srbije Dragana Stojkovića Piksija i trebalo bi uskoro da bude dio najboljeg tima Srbije, objavio je Fudbalski savez Srbije.

Nakon što je u prethodnih nekoliko navrata odbijao poziv u reprezentaciju BiH, nekadašnji čuvar mreže Sarajeva donio je definitivnu odluku i u budućnosti će braniti za Srbiju.

Kovačević je rođen u Banjaluci. Ima 24 godine, svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vrijeme je bio na skeneru direktora A tima Srbije Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

“Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFA na vrijeme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici”, saopštio je FSS na zvaničnoj stranici.

Prije nekoliko dana odluku da dres Njemačke zamijeni opremom Srbije donio je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku novih aduta nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija).