Banjalučanin mijenja Borjana? Zvezda želi dovesti golmana Rakova

31.05.2023. | 18:30

Na Marakani je počelo vrijeme velikih promjena. Izraelski stručnjak Barak Bahar je preuzeo kormilo srpskog šampiona i ima konkretne planove za rekonstrukciju tima o čemu je pričao i generalni direktor Zvezdan Terzića najavivši „restart“ u ekipi.

Novi strateg crveno-bijelih želi da sa promjenama krene od gol-linije i obavijestio je kapitena Milana Borjana da ga ne vidi kao prvog golmana u budućnosti i da želi da dovede novog čuvara mreže. A da je Bahar detaljno pravio planove za promjene i pažljivo crtao buduće konture tima govori i što uprava kluba spremno dočekuje njegove odluke.

Kako Mozzart Sport saznaje, Crvena zvezda već razmišlja o opcijama za novog golmana a jedna od njih je Vladan Kovačević iz redova poljskog šampiona Rakova. Njega jako cijeni novi tehnički direktor Marko Marin koji ga je preporučio kao konačno rješenje i klub sa Marakane je pustio pipke u ispitivanju terena za potencijalni transfer.

Vladan Kovačević već dvije sezone nosi dres Rakova sa kojim je ove sezone osvojio senzacionalnu titulu u Poljskoj. Došao je prije dvije godine iz Sarajeva, a pored titule je osvojio dva Superkupa i jedan Kup Poljske. U obje sezone je proglašen najboljim golmanom poljskog šampionata, a na 64 meča je mrežu sačuvao mirnom u 44 navrata.

Poput Borjana, Kovaćevič sa Rakovom ima ugovor do 2026. godine i klub nije pod pritiskom da ga proda. Ali u Rakovu, ipak, razmišljaju o tom scenariju iako ih čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. Ulazak u elitno takmičenje nije postavljeno kao prioritetan cilj već bi se u klubu zadovoljili učešćem u grupnoj fazi nekog od preostala dva evrotakmičenja. Najavljen je budžet za pojačanja od samo 500.000 evra i prodaja nekog od najvrednijih igrača se čini kao realan scenario.

Kovačević je zvanično najvredniji fudbaler u Poljskoj, još ljetos se Benfika pominjala kao zainteresovana, Rakov je tražio 7.000.000 evra ali do transfera nije došlo. Zimus je zagrizao i Monpelje ali poljski klub tada nije želio da razgovara o prodaji. Strani mediji su ga dovodili i u sferu interesovanja Glazgov Rendžersa i Bajer Leverkuzena.

Kovačević je rođen u Banjaluci ali je kao golman ponikao u Sarajevu. Poslije pozajmice u Mrkonjić Gradu je tri sezone bio prvi golman Sarajeva, osvojio dvije titule šampiona države i dva nacionalna kupa i postao mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Poslije prelaska u Rakov je ipak odlučio da se ne odazove na poziv u A reprezentaciju BiH i prelomio da čeka poziv Srbije. On je stigao od Dragana Stojkovića Piksija ali zbog administrativnih problema, Kovačević još nije debitovao za Orlove.