Banjalučanin karijeru nastavlja u Portugaliji: Vranješ potpisao dvogodišnji ugovor sa Benfikom!

31.07.2022. | 09:51

Vladimir Vranješ novi je rukometaš Benfike, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Iskusni, 33-godišnji pivot priključio se portugalskom timu, aktuelnom osvajaču Evropske lige, nakon što je u prethodne dvije godine nosio dres Meškova iz Bresta.

Rođeni Banjalučanin odlučio je da napusti Bjelorusiju, te u karijeru upiše još jednu državu u kojoj će nastupati poslije BiH (Borac m:tel, Prijedor), Slovenije (Slovenj Gradec), Španije (Ademar Leon), Mađarske (Pik Seged, Tatabanja)

Nekadašnji reprezentativac BiH, koji je u dresu sa državnim grbom odigrao 82 meča, u svojoj biografiji ima osvojen EHF Kup sa Pik Segedom, dva Kupa BiH, dvije titule u Bjelorusiji i osvojen kup u ovoj državi.

“Želim jednog dana da osvojim Ligu šampiona. Takođe, volio bih da osvojim portugalsku ligu, ali i sve ostale trofeje za koje se borimo”, poručio je Vranješ na zvaničnom predstavljanju.

Svjestan je veličine kluba u koji je stigao.

“Znam da je Benfika veliki klub, već sam igrao protiv nje. Ima sjajne igrače i veliko mi je zadovoljstvo što sam dio ovog kluba. Svim silama boriću se da ostvarimo naše ciljeve, za svaki gol, na svakoj utakmici, na svakom treningu”, rekao je Vranješ, prenosi Mondo portal.

Osim međunarodnog trofeja sa Pik Segedom 2014. godine, najveće ostvarenje Vranješ je zabilježio godinu dana kasnije, kada je sa reprezentacijom BiH izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a iste godine proglašen je za najboljeg rukometaša BiH.

Sa “zmajevima” je 2020. nastupao na Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, te dvije godine kasnije u Mađarskoj i Slovačkoj, da bi se u januaru tekuće godine oprostio od dresa reprezentacije BiH.