Banjalučani u Antaliji: Fudbaleri Borca danas igraju prvu kontrolnu utakmicu

25.01.2024. | 08:37

U sklopu četrnaestodnevnih priprema u Antaliji fudbaleri Borca danas od 16.30 časova po lokalnom, odnosno od 14.30 po srednjoevropskom vremenu igraju u Beleku prvi kontrolni susret u kojem će im rival biti ruski premijerligaš Baltika.

Biće ovo prva od šest provjera izabranika Vinka Marinovića u Turskoj, a prije polaska u Antaliju jesenji šampion Premijer lige BiH je u kontrolnom susretu savladao gradskog rivala BSK sa 8:0.

S druge strane, tim iz Kalinjingrada ne stoji baš najbolje u ruskom šampionatu i poslije 18 odigranih kola nalazi se na pretposljednjem, 15. mjestu, i sigurno mu u nastavku sezone predstoji velika borba da sačuva elitni status. Očekuje ih veoma težak zadatak, jer dva posljednjeplasirana kluba direktno se sele u niži rang, dok 13. i 14. na tabeli igraju baraž za opstanak, piše Glas.

– Ne stoje najbolje u njihovoj ligi, ali je sigurno da je ruski premijerligaš veoma adekvatan protivnik za nas u ovom trenutku. Iako je u ovakvim utakmicama rezultat u drugom planu, bilo bi lijepo da pobijedimo. Najvažnije je da se susret završi bez ikakvih povreda i da sve prođe u najboljem redu – naglasio je pred ovaj meč pomoćni trener Banjalučana Boris Raspudić.

Banjalučane je u Antaliji dočekalo sjajno vrijeme i idealni uslovi za rad i treniranje.

– Ovo su uslovi koje svaki fudbaler može samo da poželi i bila bi prava šteta da nismo i ove zime došli na pripreme u Tursku. Osim sjajnih terena, i vrijeme nam ide naruku i nadam se da će tako biti do kraja našeg boravka u Antaliji – nastavio je Raspudić.

Izabranici Vinka Marinovića odradili su i prvi trening na kojem se vidjelo da svih 28 putnika za Antaliju želi da se nametne stručnom štabu i izbori mjesto u startnoj postavi. Iako je vremenska razlika u odnosu na Banjaluku dva časa, to se nije vidjelo na terenu i svi fudbaleri su djelovali spremno za sva iskušenja koja ih očekuju do kraja napornog pripremnog perioda.

– Prvi trening protekao je u sjajnoj atmosferi, a na njemu nije bilo jedino Slobodana Đekića, koji se žali na lakšu povredu. Vjerujem da će taj problem biti veoma brzo riješen i da će se i on veoma brzo priključiti saigračima u trenažnom procesu – dodao je Raspudić.

Pišek

Doskorašnji fudbaler Borca Janez Pišek u nastavku sezone igraće za slovenačkog prvoligaša Aluminij iz Kidričeva koji se bori za opstanak. Ovaj Slovenac, koji je među Banjalučane stigao u februaru 2023. godine, u prošloj sezoni zabilježio je deset, a u ovoj samo četiri premijerligaška nastupa za “crveno-plave”, tako da je pola godine prije isteka ugovora došlo do prekida saradnje.

– Poznajem trenera, stručni štab, tim i vjerujem da je moja odluka ispravna. Smatram da mogu pomoći ekipi, podići nivo igre i biti lider na terenu – rekao je Pišek.

Oznake: Antalija, Borac, Fudbal, Sport