Banjalučani savladali trebinjski tim za treću pobjedu: Borac u derbiju bolji od Leotara

25.10.2023. | 19:33

Borac je u derbiju savladao Leotar i došao do treće pobjede u prvenstvu BiH. Banjalučani su u zaostaloj utakmici drugog kola savladali trebinjski tim 25:19(14:8).

Već na startu jakom odbranom Borac je uspio da se odlijepi i poveo je 7:3. Banjalučani su odlično ušli u meč dok se kod gostiju osjetio umor zbog puta i igranja u Evropi.

Sjajnu partiju u prvih 30 minuta pružio je Vladislav Zalevski koji je postigao pet golova, dok je golman Slađan Subotić imao šest odbrana. Na njihovim “krilima” domaći tim je otišao sa plus šest na odmor (14:8).

U nastavku je Leotar pokušavao da se približi. Smanjio je na 14:19 i uspio da zaustavi nalet Borca, pa je domaći tim bio nekoliko minuta bez gola.

Gosti to nisu uspjeli da konkretizuju na drugoj strani, pa je ekipa Irfana Smajlagića otišla i na plus osam (22:14), čime je pobjednik bio riješen. Leotar je pokazao karakter i u finišu je uspio da smanji zaostatak.

U pobjedničkom timu Zalevski i Nikola Malivojević su dali po pet golova koliko je na drugoj strani u timu Leotara imao i Đorđe Ratković.

Briga za trenera Irfana Smajlagića je povreda Nedima Hadžića. U narednom kolu Borac očekuje novi derbi protiv Izviđača dok će Leotar igrati protiv Čapljine.