Banjalučani savladali TFT Skoplje: Borac izborio plasman na finalni turnir druge ABA lige

10.03.2023. | 09:54

Košarkaški klub Borac treću godinu zaredom izborio je plasman na finalni turnir druge ABA lige. Banjalučani su savladali TFT Skoplje 91:75 te tako postali četvrta ekipa koja je i formalno izborila nastup u narednoj fazi.

Ekipa trenera Zorana Kašćelana ostvarila je još jedan cilj u novoj sezoni nakon što je osvojila Kup Republike Srpske, a sad su osigurali mjesto na finalnom turniru u Domžalama koji se igra od 12. do 16. aprila. Borac je dominirao u skoku i uspio je da to matrijalizuje. Iskoristili su prednost na visokim pozicijama pa su imali čak 18 skokova više u odnosu na rivala.- Utakmica s TFT nije bila nimalo laka. Pored toga što su bili bez nekih igrača, pružili su žestok otpor. Dobro su šutirali za tri poena, ali je presudio naš skok. Svaka pobeda je rezultat timske igre. Srećni smo zbog finalnog turnira, ali ostaje nam da nastavimo da treniramo i napredujemo. Imamo još prostora za napredak i da učimo iz grešaka. Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji plasman i da ovaj turnir završimo na najbolji način i onda se okrećemo finalu – rekao je najbolji pojedinac meča Aleksandar Langović.

Trener Zoran Kašćelan je tako ostvario još jedan cilj s mladom ekipom.

– Čestitke mojim momcima na plasmanu na završni turnir druge ABA lige. Ovo je treća uzastopna godina u kojoj je Borac među najboljim timovima i to je svakako rezultat na koji smo svi mi u klubu ponosni jer pokazuje kontinuitet i dobar rad. Utakmica protiv TFT nije bila lagana. Ekipa iz Skoplja je veoma talentovana ali se u njihovoj igri osjetio nedostatak pojedinih košarkaša. Mi smo to iskoristili da ostvarimo prednost jer smo fizički jača ekipa i zatim smo to uspjeli i da održimo do kraja – istakao je Kašćelan nakon meča.

Ipak, trener Borca ne može da bude u potpunosti zadovoljan.

– Imali smo i grešaka koje moramo da ispravljamo. Sigurno je da smo mlada ekipa koja je sklona oscilacijama. Ostala nam je još jedna utakmica u Širokom Brijegu i želimo da ovaj turnir završimo na najbolji način, te da ostvarimo trijumf kojim bi došli u šansu da imamo dobru poziciju pred finale u Domžalama – dodao je Kašćelan, a ovo se odnosi na veliki broj izgubljenih lopti (19) tokom meča protiv TFT. Borac posljednji ligaški meč igra danas protiv Šenčura (21 čas).

Učinak

Borac je već dva puta igrao završni turnir. Na prvom u sezoni 2020/21. je eliminisan u četvrtfinalu od Podgorice nakon dva uzbudljiva meča. Naredne sezone Banjalučani su prošli prvu prepreku Mladost 80:79, da bi u polufinalu bili zaustavljeni od Zlatibora 83:98.