Banjalučani pružili dobar otpor, ali uzalud: Spartak prejak za košarkaše Borca

13.11.2023. | 18:47

Košarkaši Borca poraženi su na startu drugog balona ABA 2 lige koji se igra na Zlatiboru. Banjalučani su pružili dobar otpor jednom od favorita lige Spartaku, ali su na kraju poraženi 79:68.

Borac je odlično ušao u meč. Banjalučani su na krilima raspoloženog Radoša Šešlije poveli sa 7:0, ali se Spartak „probudio“ nakon tajm-auta koji je uzeo trener Vladimir Jovanović, pa je do kraja prve četvrtine uhvatio rezultatski priključak.

Sjajnim šutem za tri poena Spartak je uspio da napravi preokret i da sredinom drugog perioda ima plus 12 (34:22). Mladi banjalučki tim se nije predavao, pojačao je odbranu pa je smanjio zaostatak na minus šest do poluvremena (31:37).

U nastavku da izražaja je došlo iskustvo ekipe iz Subotice. „Crveno-* plavi“ su tri puta smanjivali zaostatak na minus pet, ali je iskusniji tim Spartaka svaki put odbio njihov nalet. Pokušali su Banjalučani i zonskom odbranom da zaustave rivala, no bez uspjeha.

U posljednjem periodu razigrao se Amsal Delalić koji je vezao sedam poena i smanjio zaostatak na sedam poena (63:70). Međutim na drugoj strani Filip Barna je pogodio šut za tri poena, kojim je definitivno slomio otpor Banjalučana. Posebno jer su u finišu zbog pet ličnih grešaka ostali bez Amsala Delalića i Radoša Šešlije.

Najefikasniji u banjalučkom timu bio je Džerod Vest sa 19 poena, dok je Amsal Delalić dodao 14.

Borac će naredni meč na drugom balonu odigrati u srijedu kada će rival biti Šentjur (18 časova), piše Glas.