Banjalučani poraženi u Tuzli: Borac nastavio sa slabim partijama na gostovanjima

13.12.2020. | 15:09

Borac je još jednom razočarao na gostovanju! Tuzla siti je zasluženo slavio 2:0 u meču 19. kola Premijer lige BiH, a da na golu gostiju nije bio odlični Bojan Pavlović, domaći tim je mogao da ostvari i još ubjedljiviji trijumf.

Borac je pokazao sve svoje mane, bezidejna igra bez konkretnih rješenja u napadu na gostovanjima. Banjalučani nisu uspjevali da na teškom terenu uspostave svoju igru, a domaćin je pored dva gola imao još nekoliko sjajnih prilika i prekinuo je niz od tri vezana poraza.

Tuzla je već u petoj minuti opasno zaprijetila. Vojo Ubiparip je dobro šutirao, a Bojan Pavlović bio na mjestu. Prvi opasniji napad gosti su izveli u 13. minuti. Jovo Lukić je dobro pobjegao, ušao u šesnaesterac i vratio loptu u sredinu, gdje nije bilo njegovih saigrača.

Zatim je u 19. minuti pokušao i Stojan Vranješ iz slobodnog udarca. Lopta se od živog zida odbila u korner. Pokušao je Borac i u 24. minuti, a udarac Jove Lukića nije predstavljao opasnost po golmana Fejzića.

Nakon toga uslijedio je period igre koji je u potpunosti pripao domaćem timu. Udarac Džafića je išao pravo u Pavlovića. Sve to je nagovjestilo vođstvo Tuzle. Crnkić je dobro šutirao u 39. minuti, Pavlović kratko odbio loptu na koju je natrčao Badara Bađi i pogodio za vođstvo domaćih.

U nastavku su domaći imali još nekoliko velikih šansi, a istakao se golman Bojan Pavlović. Prvo je Maksimović slabo šutirao u 48. minuti. Borac je u 55 minuti imao šansu preko Lukića čiji udarac je Fejzić izbacio u korner.

Nakon toga uslijedila je kontra domaćih. Bađi je izašao sam pred Pavlovića koji je sjajnom intervencijom spriječio gol. Golman Borca se istakao i u 59. minuti ada je odbranio udarac Džafića. Zatim je i prečka bila saveznik Banjalučana nakon pokušaja Ubiparipa. Crnkić je u 83. minuti pogodio stativu i propustio šansu da riješi sve dileme oko pobjednika.

Međutim, isti igrač je u 89. minuti uspio da pobjegne svojim čuvarima i savladao nemoćnog Pavlovića za 2:0, piše Srpskainfo.