Banjalučani danas gostuju kod Klisa: Borac ovjerava finale Kupa BiH

21.04.2021. | 09:37

Seriju od sedam uzastopnih pobjeda fudbaleri Borca pokušaće da nastave u Mostaru gdje igraju revanš polufinala Kupa BiH sa Klisom iz Buturović polja (15 časova).

Zahvaljujući banjalučkim 4:1 u prvoj utakmici “crveno-plavi” su nadomak plasmana u finale, ali jer trener Marko Maksimović u najavi utakmice podvukao da se ne osvrće na to, već da će njegovi momci od prvog minuta krenuti po novi trijumf. Odlična stvar je što će na teren poslije dugo vremena štoperi Đorđe Milojević i Marko Jovanović, a najavio je da će i najbolji igrači tima putovati sa ekipom. Strateg Borca konačno može da odahne, jer je povratkom mladog i iskusnog defanzivca dobio mnogo širi izbor i priliku da odmori neke momke koji su iznijeli veliki teret u dosadašnjem dijelu nastavka šampionata.

“Svi znamo da je ulog veliki. Igramo za finale Kupa. Bili su nam nepoznanica, sada nam je jasno šta da očekujemo. Imamo jasan cilj, to je ulazak u finale i uradićemo sve da to ispunimo i to poslije deset godina. Milojević i Jovanović će poslije dugo vremena upisati minute, a pred utakmicu ćemo procijeniti koliko ćemo ih opteretiti. Goran Zakarić, Stojan Vranješ i Dejan Meleg siguro će putovati sa ekipom, a neke momke ćemo ipak ostaviti u Banjaluci jer nas već za vikend čeka derbi sa Širokim Brijegom”, rekao je Maksimović.

Banjalučani su očigledno maksimalno ozbiljni pred drugu utakmicu sa federalnim drugoligašem koji već godinama pravi dobre rezultate u najmasovnijem takmičenju. Osim hrabre igre, gosti su pobrali simpatije fudbalske javnosti tako što su svlačionicu na Gradskom stadionu iza sebe ostavili “kao apoteku”. Kako njihov teren ne ispunjava uslove za ovaj nivo takmičenja, Borac će dočekati na stadionu Veleža. Čelnici malog kluba iz opštine Konjic najavili su da će učiniti sve kako bi bili dobri domaćini, ali su podvukli da će momci na terenu pokušati da otežaju posao apsolutnom favoritu.

“Mislim da smo na dobrom putu, imamo pobjednički niz, ako uđemo motivisani kao i u sve utakmice do sada, ne bi trebalo da imamo problema”, rekao je lijevi bek Borca Aleksandar Subić.

Oznake: Borac, Kup BiH