Baloteli ne poznaje granice: Udario saigrača kopačkom u glavu tokom proslave gola VIDEO

22.12.2021. | 08:02

Italijan Mario Balotelli, iako igra daleko od očiju najboljeg evropskog fudbala, na sebi svojstven način čestitao je saigraču na golu protiv Galatasarayja te ga tom prilikom udario, vjerovali ili ne, nogom u glavu.

Njegov tim Adana Demirspor je na svom terenu pobijedio Galatasaray rezultatom 2:0, a junak ekipe bio je 21-godišnji Yunus Akgun koji je postigao dva pogotka i to u razmaku od samo nekoliko minuta početkom drugog poluvremena, prenosi Klix.ba.

Nakon što je postigao prvi gol, Balotelli je prišao svom saigraču i u šali ga udario nogom u glavu. Ovakav potez već smo vidjeli 2011. godine kada je Zlatan Ibrahimović tokom proslave titule prvaka Italije s Milanom udario Antonija Cassana nogom u glavu.

Jasno, ni u ovom primjeru s Balotellijem nije bilo zle namjere, a ljubitelju fudbala su navikli da ovaj napadač pravi raznorazne gluposti na terenu.

Nakon što je Akgun pet minuta kasnije postigao drugi gol, Balotelli ga je zagrlio i na taj način proslavio s njim, ispostavit će se na kraju, gol za pobjedu.

Adana Demirspor nakon ove pobjede ima 29 osvojenih bodova i trenutno je na čak četvrtom mjestu.