Baljić otkrio: Džeko je zvao oca zbog trenera Kartala, a onda se šokirao

12.12.2023. | 16:36

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić govorio je o Edinu Džeki te otkrio nove detalje sa njegovog dolaska u Fenerbahče.

Baljić radi kao stručni konsultant na jednoj turskoj televiziji, a ispričao je kako je Dijamant bio iznenađen potezom trenera Ismaila Kartala u prvom meču, prenosi N1.

“Bio sam iznenađen jer nisam igrao u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Zenita. Čak sam se pitao zašto me trener nije pustio da igram? Razgovarao sam sa ocem”, ispričao je Džeko Baljiću, a potom je otkrio i iznenađenje koje se dogodilo u narednoj utakmici:

“Kada sam ušao u svlačionicu na sljedećoj utakmici (Crvena zvezda), vidio sam kapitensku traku kako visi u mom ormariću. Bio sam šokiran. Nikad mi to nisu nagovijestili. Ovo iznenađenje me je toliko motivisalo da ne mogu da objasnim. Dobio sam ogromnu odgovornost i motiv”, rekao je kapiten Fenerbahčea Baljiću.

Fenerbahče narednu utakmicu igra u četvrtak od 18:45 kada dočekuju Spartak iz Trnave dok u narednom kolu igraju protiv Konyaspora.

Bh. fudbaler je na prvom mjestu liste strijelaca sa 12 pogodaka koliko je postigao i Mauro Ikardi.

Oznake: Edin Džeko