Bajka Rusa se završila! Karacev: Igrati protiv Novaka je posebno iskustvo

18.02.2021. | 16:19

Aslan Karacev je na premijernom gren slemu kao 27-godišnjak dogurao do polufinala Australijan opena.

Aslan Karacev, kvalifikant koji je svakoga oduševio igrom i koji je tek zaustavljen u polufinalu od strane Novaka Đokovića, rekao je nakon meča da najbolji teniser svijeta igra na potpuno nekom drugom nivou.

“Pomoglo mi je to igranje pred publikom. Što ih je više, veća je podrška. Mislim da bi moje izdanje bilo potpuno drugačije, bolje igram sa publikom. Da, razlika u nivou je velika, to je najviši nivo tenisa. On vam ne daje besplatne poene. I kada ja serviram, svaki poen moram da zaslužim. Nije me služio servis danas, poeni su bili dugi. Njegov servis je bio dobar i to uvijek stvara pritisak”, naveo je Karacev.

Novak Đoković pobijedio je 3:0 i plasirao se u deveto finale u Melburnu. Bajka Rusa se završila.

“Bile su to dvije sjajne nedjelje za mene. Dobro iskustvo. Igrati protiv Novaka je posebno iskustvo, osjetiti tu igru, videti način na koji on igra. Osjećaj je nevjerovatan. Bilo je mnogo ljudi, osjetio sam podršku, dobra je atmosfera. Pomoglo mi je to igranje pred publikom. Što ih je više, veća je podrška. Mislim da bi moje izdanje bilo potpuno drugačije, bolje igram sa publikom”.

Lekcija je naučena u Melburnu.

“Naučio sam da mogu da igram sa svakim. Da budem tu i nadmećem se sa svima. Ovaj Australijan open mi je veliki korak u karijeri i mnogo mi je pomogao”, zaključio je Rus, piše Kurir.