Bajić osudio pisanje federalnih medija: Srpska zastava nikoga ne vrijeđa

21.02.2022. | 18:23

Trener Igokee Dragan Bajić osudio je pisanja federalnih medija, kojima je nakon finala Kupa BiH zasmetala srpska trobojka, s kojom su Aleksandrovčani proslavili osvajanje trofeja.

“To nikome ne bode oči, zastava nikoga ne vrijeđa. Svi su mogli da vide sa kakvom mržnjom su ti mediji izašli i predstavili cijelu priču kao da smo mi napravili skandal. Doći će u situaciju da će gledati da li nosim brojanicu, da li se krstim prije utakmice ili da li idem u crkvu. Dok sam tu Igokea će svaki dobar rezultat proslavljati sa srpskom zastavom i mislim da nam to niko ne može uskratiti i zabraniti”, rekao je Bajić.

Bajića, koji vrši i funkciju selektora Sjeverne Makedonije danas je sačekalo neugodno iznenađenje pošto nije dobio vizu za prolazak kroz samoproglašeno Kosovo, pa nije mogao da putuje sa ostatkom ekipe na megdan Gruziji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Pored svih problema koje imam sa rosterom, danas nisam dobio dozvolu da kročim na Kosovo. Organizacija puta je bila takva da smo išli autobusom iz Skoplja za Prištinu, odakle je trebalo da imamo let za Istanbul. Međutim, desilo se to da moram da putujem sam, propuštamo i treninge. Imam rani let za Istanbul, gdje ću čekati ostatak tima 12-13 sati. Ovo sve će mi teško pasti i zbog mojih zdravstvenih problema jer su mi doktori rekli da još nisam za naporna putovanja. Međutim, donio sam odluku da vodim ove dvije utakmice”, izjavio je Bajić.