Bajern u lovu na desetu uzastopnu titulu: Bavarcima jedino Dortmund stoji na putu

13.08.2021. | 15:51

Bajern u lovu na 10. uzastopnu titulu: Bavarskoj mašineriji u Bundesligi jedino Borusija Dortmund može da pomrsi račune.

Njemački klubovi su pretrpjeli minimalne promjene igračkog kadra, ali je zato bilo živo kad su u pitanju transferi trenera. Čak osam klubova novu sezonu otvara s novim trenerima.

Sezonu, 59. po redu, otvaraju večeras u Menhengladbahu Borusija i neprikosnoveni Bajern. Minhenski tim je nanizao devet uzastopnih naslova i glavni su favoriti da osvoje i deseti. Jedini koji, možda, može da pomrsi račune bavarskoj mašineriji je Borusija Dortmund.

Julijan Nagelsman je na klupi naslijedio Hansi Flika i od mladog stručnjaka očekuju da bude rješenje za klupu nekoliko sezona.

“Za mene je dolazak u Bajern ostvarenje sna. Nikada nije bila tajna da sam uzbuđen zbog trenerske pozicije u Bajernu. Ovo je jedinstvena prilika da napravim veliku karijeru. Bilo je ponuda i drugih klubova, ali ih nisam prihvatio. Jedina opcija bila je da pređem u Bajern. Nismo razgovarali mnogo jer nije bilo mnogo vremena. Znam šta me očekuje, spreman sam i gladan trofeja”, rekao je Nagelsman za čiji je dolazak iz Lajpciga uprava Bajerna morala da plati 25 miliona evra.

Nagelsman je iz Lajpciga u Bajern za 42 miliona evra doveo Dajota Upamekana. Možda je najveće pojačanje Bajerna to što će napad i u narednoj sezoni da predvodi Robert Levandovski.

I u najvećem rivalu, Borusiji iz Dortmunda, mogu da trljaju ruke. Prodajom Džejdona Sanča za 85 miliona evra Mančester junajtedu dobro su napunili kasu, a sačuvali su i najveću zvijezu, Erika Holanda.

Na klupu je iz Menhengladbaha stigao provjereni Marko Rose. U Borusiju su stigli Dani Melani iz PSV Ajndhovena i Gregor Kobel iz Štutgarta, prenosi Srpskainfo.

Ostali timovi su pretrpjeli minimalne promjene kad je u pitanju igrački kadar. Nije se mnogo trgovalo, a klubovi su očigledno zbog krize odlučili da se ne razbacuju novcem.