Bahar ima velike planove sa Zvezdom: Primarni cilj je uspjeh u Evropi

29.05.2023. | 13:57

Izraelski stručnjak Barak Bahar od danas je i zvanično novi trener Crvene zvezde.

Izraelac će naredne tri godine biti šef struke na stadionu “Rajko Mitić”, a tim povodom na stadionu “Rajko Mitić” upriličena je konferencija za medije.

Prvi je riječ uzeo Zvezdan Terzić.

“Ovdje smo se okupili zbog budućnosti Crvene zvezde. Budućnost je s Barakom Baharom. Ovdje su i njegovi saradnici. Zadovoljstvo mi je da kasnije i njih predstavimo. Dolazi oformljen tim koji je pokazao da zna da radi svoj posao. Vrijeme je da podignemo ljestvicu očekivanja. Počinje nova era Crvene zvezde. Treba nam svježa krv. Treba nam restart. Uz poštovanje svih koji su do sada donijeli mnogo radosti. Bahar je bio želja Zvezde i prošlog ljeta, a aktivno radimo na angažovanju pojačanja”, rekao je Terzić.

Barak je potom odgovarao na pitanja novinara.

“Srećan sam što sam ovdje i što vas vidim u ovolikom broju. Zvezda je klub sa velikom istorijom. Pogledao sam muzej, impresivan je. Vidio sam kakve su legende igrale. Zatim, navijači. U nedjelju sam vidio djelić te atmosfere, ostavili su snažan utisak na mene”, istakao je Izraelac.

Uslov da odigra meč sa Novakom.

“Terzić je dva puta dolazio u Izrael. Vidio sam koliko mu je stalo da dođem u Beograd. Svi su znali sve o meni. To me je impresioniralo. Znali su i da sam kao mali igrao tenis. Kroz šalu sam rekao da ću doći u Crvenu zvezdu ako mi dogovore jedan meč sa Novakom Đokovićem”, poručio je Bahar.

Primarni cilj je Evropa.

“Klub je najbolji u Srbiji, tu nema dileme, vječiti derbi mi je jako važan. Moj DNK i DNK kluba je da imamo dobre rezultate u Evropi. Očekivanja su visoka, ali imam predstavu da je primarni cilj da napravimo uspjeh u Evropi”, rekao je novi trener kluba.

Nije zabrinut zbog visokih očekivanja.

“Da ne vjerujem u Zvezdu ne bih bio danas ovdje. Razmišljam o narednim koracima. Rezultat je važan, ali do njega je potrebno mnogo rada i odricanja. Uvjeren sam da mogu da ispunim očekivanja, a od igrača očekujem hrabrost, trud i pamet. Daću sve od sebe kako bismo pobijedili svakog rivala, a ono što je bitno je da se nećemo obrukati ni protiv jednog rivala. Igrećemo napadački, ali nećemo zanemariti ni defanzivne obaveze”, istakao je Izraelac.

Bahar neće dovoditi igrače iz Makabija.

“Obećao sam Makabiju da neću povesti sa sobom igreče iz Haife i držaću se tog dogovora. Svjestan sam očekivanja, ponekad je potrebno igrati i protiv veoma defanzivnih timova, ali to sam iskusio i u Izraelu. Razgovarao sam sa Bogdanom Planićem i još nekim ljudima iz Srbije i stekao predstavu”, zaključio je Bahar..

Bahar je rođen 21. septembra 1979. godine, a trenersku karijeru započeo je u Ironi Kirjat Šmoni, gde je startovao kao asistent, da bi ubrzo u potpunosti preuzeo tim i osvojio Kup Izraela.

Već 2015. godine pravi iskorak, postaje trener Hapoel Ber Ševe i osvaja tri šampionske titule, kao i dva Superkupa.

Nije to moglo da prođe nezapaženo, pa je sjeo na klupu Makabija iz Haife i za tri sezone, osvojio isto toliko titula, kao i još jedan Superkup.

U aktuelnoj sezoni je uspeo da sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminiše Olimpijakos, Apolon i upravo Crvenu zvezdu, da bi u grupnoj fazi upisao trijumf protiv čuvenog Juventusa. Nema sumnje da je riječ o jednom od najperspektivnijih trenera u Evropi, koji je već osvojio 10 trofeja, tako da, Zvezdu čeka izuzetno napadački fudbal u sezoni koja je pred nama.