Australijanac slikovito objasnio: Da Džejms ima brojke kao Jokić bio bi predsjednik Amerike

Bivši australijski košarkaš Endru Bogut smatra da bi Nikola Jokić trebalo da bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

On ističe da nakon srpskog centra tek slijede Džoel Embid, Janis Adetokumbo i Stef Kari.

“Jokić je očigledno broj 1. Poslije njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmica. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje”, rekao je Bogut.

Bogut je dao slikovit primer šta bi se desilo da Lebron Džejms ima takve statističke brojke.

“Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56 odsto iz igre, 40 odsto za tri poena i 85 odsto sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron Džejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsjednik Amerike”, dodao je on.

Bogut je naveo razloge koji Jokića “koče” u trci za MVP priznanje.

“Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malo tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosječan navijač, volio bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovjetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embid, koji su zvjeri, ali nemaju ni blizu vještina kao Nikola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena”, zaključio je Bogut.

Ostavite komentar: