Atletiko i Benfika u četvrtfinalu Lige šampiona

15.03.2022. | 23:10

Poznato je još dvoje četvrtfinalista Lige šampiona. Među osam najboljih plasirali su se Atletiko Madrid i Benfika, koji su zabilježili minimalne pobjede u gostima protiv Mančester Junajteda i Ajaksa.

Izmiče se sezona na svim frontovima Ralfu Rangniku i Crvenim đavolima. Sada Junajteda nema više ni u Ligi šampiona i samo plasman u prva četiri u Premijer ligi može koliko, toliko da se smatra pozitivnim rezultatu.

Četa Dijega Simeonea odigrala je ono po čemu je poznata tokom čitave decenije. Strpljivo su čekali priliku, dočekali su je u 41. minutu kada je Renan Lodi zatresao mrežu. A onda su umješno čuvali vođstvo i sačuvali ga. Pokazalo se još jednom da Jorgandžijama prija Engleska, pošto su prije tri godine, takođe u gostima, takođe u ovoj fazi, izbacili Liverpul.

Još manje se očekivalo da i druga ekipa sa iberijskog poluostrva izbori plasman među osam najboljih. Benfika nije bila favorit prije dvomeča protiv Ajaksa. Još manje poslije 2:2 u Lisabonu. Ali Orlovi su uz malo sreće i više sopstvenog strpljenja, uspjeli da naprave podvig i pobjede Ajaks u Amsterdamu. Pobjedonosni gol postigao je Nunjes u 78. minutu i donio Benfiki prvi plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja poslije ravno 10 godina.

 

 

Oznake: Atletiko, Benfika