Atletičari Borca najuspješniji na seniorskom prvenstvu BiH

10.08.2020. | 10:21

Članovi Atletskog kluba Borac bili su najuspješniji na seniorskom prvenstvo održanom u Zenici proteklog vikenda. Osvojili su ukupno 21 medalju, od čega osam zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih.

Najuspješnija na takmičenju bila je Nikolija Stanivuković koja je stigla do prvog mjesta u četiri discipline: skok u dalj, skok u vis, troskok i 100 metara s preponama, a pored toga pripala joj je bronza u štafeti 4×100 metara.

Zlatna odličja su još osvojili Slađana Jagodić u skoku s motkom, koja je sa rezultatom 2,56 postavila novi rekord BiH, Luka Ivičić, takođe, u skoku s motkom, Sait Huseinbašić u skoku u dalj i Vojislav Grubiša u bacanju diska.

Srebrnim medaljama su se okitili Jovan Rosić (800 metara), Aleksandar Novaković (bacanje kugle i bacanje diska), Tijana Gligić (5.000 metara), Aleksandra Vidović (bacanje koplja) i Slađana Jagodić (skok uvis).

Bronze su u Banjaluku donijeli Luka Ivičić (bacanje koplja), Anja Erceg (skok s motkom), Slađana Jagodić (100 metara s preponama i troskok) i Vojislav Grubiša (bacanje kugle), te muška i ženska štafeta 4×100 metara.

Tri medalje sa sokolačke atletičare

Na pojedinačnom prvenstvu BiH za seniore, održanom u Zenici, atletičari sokolačkog “Glasinca” osvojili su tri medalje, rekli su Srni u ovom atletskom klubu.

Trener Neđo Đurović naveo je da je bacač koplja Aleksandar Lučić hicem od 66,22 metra osvojio srebrnu medalju i postigao lični rekord.

On je dodao da je Anđela Kovačević osvojila bronzu bacivši koplje 33,90 metara.

“Bronzana medalja pripala je i Marku Maloviću, koji je bacio kladivo 33,28 metara”, rekao je Đurović.

On je podsjetio da su sokolački atletičari ranije sa ovog prvenstva donosili i po 15 medalja, te dodao da je, zbog smjene generacija, finansijske situacije i skraćenog treninga, uzrokovanog epidemijom virusa korona, na jučerašnjem prvenstvu učestvovao mali broj članova Atletskog kluba “Glasinac”.

Đurović je rekao da, zbog povrede, na prvenstvu u Zenici nisu učestvovali Sara Lučić, rekorderka i reprezentativka Republike Srpske i BiH u skoku uvis, te Mihajlo Memedović, rekorder u skoku udalj i sedmoboju Srpske i BiH /zbog odlaska u drugi klub/.