Atletičari Borca bez premca na prvenstvu BiH VIDEO

13.08.2020. | 20:37

Atletičari banjalučkog Borca pomeli su konkurenciji na nedavno održanom seniorskom prvenstvu BiH u Zenici.

Osvojili su ukupno 21 medalju, a za najuspješnijeg pojedinca takmičenja proglašena je Nikolija Stanivuković koja se u Banjaluku vratila sa četiri zlatne i jednom brozanom medaljom oko vrata.

“U disciplini 100 metara sa preponama ostvarila sam rekord karijere. Konkurencija na prvenstvu je bila izuzetno jaka”, rekla je Nikolija Stanivuković, AK Borac.

Svoj minuli rad na trenizima “pozlatio” je i Luka Ivičić. U skoku s motkom, nije mu bilo premca, a oprobao se i u bacanju koplja, hicem vrijednim bronzane medalje. Zadovoljan je, Luka, ostvarenim rezultatim, a ne krije da cilja jedan novi rekord.

“Oborio sam svoj lični rekord u skoku s motkom. Ostaje mali žal što nisam ostvario novi rekord za mladje juniore, ali očekujem da će i on uskoro da “padne”. Zadovoljan sam uslovima rada u klubu. Nabavili smo skoro nove motke, tako da je na meni da treniram i očekujem još bolje rezultate”, istakao je Luka Ivičić, AK Borac.

U Atletskom klubu Borac, prezadovoljni su ostvarenim rezultatima, pa kroz šalu kažu da su, pomalo, iznenadili sami sebe. Riječi hvale na račun svih takmičara, ne štedi novi predsjednik kluba.

“Svi smo prezadovoljni što smo još jednom pokazali da smo najbolji klub u BiH. Osvojili smo osam zlatnih medalja, a ukupno dvadeset jednu. Svi ovi rezultati biće nam dodatni vjetaru leđa”, naglasio je Duško Ivičić, predsjednik AK Borac.

https://www.youtube.com/watch?v=7XGNo2hhB9s&feature=emb_title

Ivičić kaže da mu je, kao predsjedniku kluba, prioriter da sa svojim saradnicama pokuša napraviti još jedan organizacioni korak naprijed kako bi atletičari i treneri dobili još bolje uslove za rad. Ne krije da bi se izgradnjom atletskog stadiona, stalo u kraj mukama koje muče sve one koji su vezani za banjalučku “kraljicu sportova”.

“Grad poput Banjaluke, sa više od 200.000 stanovnika sigurno zaslužuje da ima jedno atletsko zdanje. Ja se nadam da će odgovorni ljudi to da prepoznaju”, istakao je Duško Ivičić, AK Borac.

Za klupsku budućnost, ipak, ne moraju da brinu. Osmogodišnji Matej, uveliko šparta atletskom stazom, a diči se svim onim što krasi velike sportske šampione.

“Volim da trčim i treniram”, istakao je Mate, AK Borac.

Za atletičare banjalučkog Borca nema predaha. Uskoro ih očekuje nova takmičenja na domaćoj sceni, a osluškuju šta se zbiva na međunardnoj koju diktira borba sa dobro poznatim protivnikom.

 

Izvor:(ATV)