Atalanta slavila u Amsterdamu: Ajaks ispao iz Lige šampiona

09.12.2020. | 21:45

Fudbaleri Ajaksa poraženi su rezultatom 1:0 od Atalante u posljednjem meču grupne faze Lige šampiona.

Ajaksu je bila potrebna pobjeda u posljednjem kolu nad Atalantom kako bi prošli u nokaut fazu Lige šampiona, ali oni to nisu uspjeli da izvedu.

Atalanta je golom Luisa Mjuriela u 87. minutu srušila Ajaks i “zabetonirala” svoje mjesto među 16 najboljih timova Lige šampiona, a Ajaks ide u Ligu Evrope.

Nevjerovatno loš rezultat Ajaksa u meču u kom su morali da idu na sve ili ništa. Oni su bili previše oprezni, prvih 45 minuta bili su gotovo neprimjetni i utonuli u san zajedno sa Atalantom kojoj je takav rezultat odgovarao.

Malo su se “kopljanici” razmrdali u drugom poluvremenu, ali je to bilo nedovoljno da se nešto više napravi. Da stvar bude još gora postarao se Gravenberg koji je isključen u 79. minutu utakmice.

Potom Sapatea mijenja Mjuriel i to se ispostavilo kao sjajna izmena po Atalantu pošto je Luis Mjuriel bio strijelac pobjedonosnog gola Atalante, gola koji je Ajaks poslao u Ligu Evrope.

U ovom terminu je odigrana još jedna utakmica grupe D, a to je susret Liverpula i Mitjilanda. Odavno je ovde sve poznato – Liverpul ide dalje, a Mitjliand ispada.

Ipak, na ovom susretu su viđena dva gola. Prvi je postignut već u prvom minutu, kada je posle 55 sekundi mrežu danskog tima zatresao Mo Salah, pa kasnije nije bilo golova u prvom poluvremenu.

Domaćin je sa bijele tačke došao do izjednačenja u drugom poluvremenu i Skolz je tako pomogao svom timu da sezonu u eliti završi sa dva osvojena boda.

PSŽ je sa 5:1 savladao Bašahšehir u utakmici koja je nastavljena danas, nakon što je juče prekinuta zbog rasističkog ispada četvrtog sudije.