Argentinac u centru pažnje: Mesi se vratio na teren i odmah postigao gol

07.02.2024. | 16:14

Prethodnih dana se pisalo o Lionelu Mesiju, ali ne zbog njegovih dostignuća tokom karijere, niti zbog njegovih partija.

Argentinac je bio u centru pažnje s obzirom na to da nije bio u sastavu Intera iz Majamija na prijateljskom meču u Hongkongu.

Mesi je dočekan kao božanstvo, ali njegovo odsustvo sa prijateljske utakmice protiv ol star tima ovog grada izazvalo je gnijev navijača. Kad su gledaoci shvatili da neće vidjeti čuvenog Argentinca počeli su da skandiraju.

Vratite nam pare – bili su jasni navijači.

Inter je potom nastavio turneju po Aziji, sljedeća stanica bila je Tokio. Spekulisalo se da Mesi neće biti na terenu ni na ovom susretu, iako je i sam Argentinac najavio da se nada da će igrati.

Tako je i bilo, ali Mesi nije bio među starterima. Vizel Kobe i Inter Majami su u Tokiju odigrali prijateljsku utakmicu koju je japanski klub dobio poslije jedanaesteraca.

Na oduševljenje navijača, Mesi je zaigrao posljednjih pola sata na duelu u Tokiju, na oduševljenje prisutnih navijača, te je pokazao zašto je jedan od najboljih ili najbolji na svijetu, piše Sport klub.

A prethodno su čak pojedini navijači napustili stadion kad su videli da Mesi nije u sastavu… Za pola sata na terenu Argentinac je činio čuda, odnosno samo je pokazao dkelić svog repertoara.

Ekipa Intera će se vratiti u SAD, gdke će za deset dana igrati prijateljski meč u Majamiju protiv Njuels Old Bojsa, protiv kluba u kojem je Mesi ponikao.

Sezona u MLS ligi počinje za dvoke nedkelje, a Mesijev Inter će na startu igrati protiv Reala iz Solt Lejka.

Oznake: Fudbaler, POGODAK