Argentinac će morati još da sačeka: Zvezda bez Kampaca i protiv Barselone

28.12.2022. | 18:19

Raspordala je Crvena zvezda dvoranu Aleksandar Nikolić u rekordnom roku za meč sa Barselonom (petak, 19.00). Za sat i po su se razgrabile sve karte. Navijači su pokazali veliku želju da na pravi način pozdrave svoje ljubimce u posljednjoj utakmice kalendarske godine na izmaku, osokoljeni serijom fantastičnih rezultata. Ipak, neće moći da vide na djelu i novajliju Fakunda Kampaca protiv katalonskog tima.

Rok za registraciju igrača za susret 16. kola Evrolige je istekao u 18.00, a Argentinac se nije našao na spisku crveno-bijelih, te neće moći da istrči na parket protiv ekipe Šarunasa Jasikevičijusa.

Evroliga je prvog decembra privremeno zabranila Crvenoj zvezdi registraciju novih igrača i trenera.

“Nakon što je Upravna kontrolna komisija uputila sudski postupak protiv Crvene zvezde mts Beograd po osnovu postojećih dospjelih obaveza i propuštanja dostavljanja potrebnih podataka, Finansijsko vijeće je izreklo privremenu mjeru zabrane registracije novih igrača i trenera”, glasilo je zvanično saopštenje.

Iako je tim sa Malog Kalemegdana od FIBA dobio LOC (letter of clearance) za Kampaca, zabrana po svemu sudeći još nije podignuta, te će crveno-bijeli bez argentinskog reprezentativca izaći na megdan Barseloni.

Fakundo Kampaco je upisao odličan debi u dresu srpskog i regionalnog šampiona u ABA ligi, pošto je u susretu protiv Borac Mozzarta ubilježio 11 poena i pet asistencija za indeks korisnosti 18, tokom 19 provedenih minuta na parketu.

Crvena zvezda je bez pomoći bivšeg igrača Real Madrida, Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa napravila sjajnu seriju trijumfa u Evroligi, dobila sedam od osam posljednjih mečeva, a jedan od glavnih aduta Duška Ivanovića u sudaru sa Kataloncima će biti Luka Vildoza koji bi zbog partija u decembru mogao da bude proglašen za MVP-a mjeseca u elitnom takmičenju.