Argentina srušila snove Srbije o medalji

10.09.2019. | 17:31

Košarkaši Srbije poraženi su od Argentine sa 97:87 u četvrtfinalnom meču Svjetskog prvenstva u Kini. Našim košarkašima predstoji borba za plasman od petog do osmog mjesta.

Velika borba u četvrtfinalnom meču pripala je protivniku. Sjajnim šutem Argentina je uspjela da nadigra našu selekciju. Odbrana Srbije nije uspjela u dovoljnoj mjeri da parira Argentincima. Jednostavno, protivnik je bio bolji.

U nekoliko navrata uspjeli smo da preokrenemo rezultat, čak i da povedemo posljednji put sa 70:68. Potom je uslijedio žestok odgovor, dvije vezane trojke, a onda je prednost narasla.

Dva minuta prije kraja protivnik je imao plus 11. Naši su pokušali da zaprijete, ali sve je ostalo samo na pokušaju. Prišli smo na minus šest, međutim, protivnik je brzo vratio prednost i stigao do zaslužene pobjede.

Ključ poraza svakako je lošija odbrana naše selekcije, protivnik je bio agresivniji i timskom igrom stigao do zaslužene pobjede.

Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Bogdan Bogdanović sa 21 poenom, Nemanja Bjelica je postigao 18, a Nikola Jokić 16 uz deset skokova. Kod Argentinaca Skola je postigao 20, Kampaco 18, a Garino 15.

 

Izvor:(RTS)