Argentina se oprašta od legende: Poznato gdje će Maradona biti sahranjen VIDEO

Dijego Maradona će biti sahranjen na groblju na periferiji Buenos Ajresa, izjavio je njegov portparol.

Posljednji Pibeov ispraćaj je organizovan u Ružičastoj kući vladinoj zgradi u srcu glavnog grada, a u Argentini su proglašena i tri dana žalosti.
“Sahrana će se obaviti u Vrtu mira u Belavisti, sjeveroistočno od Buenos Ajresa, gdje počivaju i njegovi roditelji”, rekao je Sebastijan Bjanki.
Ogromne kolone ljudi su dolazile da odaju počast slavnom zemljaku. Smrt velikog Dijega ujedinila je Argentince kao nikad pa su se mogli pored dresova reprezentacije mogli vidjeli i navijači Boke, Rivera, Argentinosa i ostalih klubova.
Mnogi su bili nezadovoljni ponašanjem policije pa je u nekoliko navrata bilo incidenata na putu ka Ružičastoj kući ali je sve na kraju mirno.

Ipak mnoge je razbjesnilo što je predsjednik Argentine Alberto Fernandez sa članovima svog kabineta prišao kovčegu, što je ultimativni cilj većine okupljenih, a u tome ih spriječava policija i obezbjeđenje.
Predsjednik Argentine je tom prilikom položio dres Argentinos Juniorsa na kovčeg, kluba u kom je ponikao Maradona.

https://twitter.com/AgenciaTelam/status/1331969709902761984?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1331969709902761984%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fpoznati-detalji-sahrane-maradone-predsjednik-jednim-gestom-razbjesnio-argentince-video%2FOstavite komentar: