Ante Živković pojačao napad Borca: Drago mi je što sam postao član šampiona BiH

25.06.2021. | 21:31

Fudbaleri Borca odradili su danas prvi trening na terenu od srijede i utakmice sa Murom, a na njemu se pojavilo jedno novo ime.

Crveno-plavu opremu večeras je zadužio hrvatski napadač Ante Živković (29), koji u tabor šampiona BiH dolazi iz redova turskog Umranijespora, a kako je potvrđeno iz Borca, dogovorena je saradnja na godinu plus godinu.

“Utisci su pozitivni i polako se upoznajem sa ekipom. Drago mi je što sam postao član šampiona BiH. Imao sam dosta ponuda za saradnju nakon rastanka sa Turcima, ali činjenica da je Borac prvak i da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona su presudile i mislim da će to biti dobra priča. Borac je bio najkonkretniji i došlo je do dogovora”, rekao je za Mondo.ba ofanzivac rodom iz Šibenika.

Najbolje partije Živković je pružao u taboru Aluminija iz Kidričeva. Za učesnika elitnog slovenačkog ranga nastupao je u sezoni 2019-2020, te na 33 utakmice postigao 15 golova, uz pet asistencija.

“Odgovara mi ovaj slovenački vazduh (smijeh). Tu sam ‘eksplodirao’, zaradio transfer u Tursku. Spletom nesrećnih okolosti, pao sam u drugi plan kod drugog trenera. Imao sam još godinu dana ugovora, ali nisam bio zadovoljan i došlo je do razlaza”, kaže Živković, kojem je mjesto centralnog napadača primarna pozicija, ali i koji, prema sopstvenom priznanju, može da igra i na mjestu krila, koju je pokrivao u Turskoj.

Sa Borcem će ovog ljeta, kako je i sam podsjetio, igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a rival je Kluž, šampion Rumunije.

“Kluž je veliki favorit, ali sigurno je da ćemo se i mi nešto pitati. Sigurno je da ćemo i mi imati šanse, treba da budemo koncentrisani i to iskoristiti”, zaključio je Živković.

Osim Umranijespora i Aluminija, Živković je još igrao za Šibenik, Toronto Hrvatska (Kanada), Novigrad i Dugopolje.

“Sigurno da je Ante neko od koga očekujemo da podigne nivo konkurencije i da potvrdi svoj dolazak na najbolji način. Radi se o igraču koji je prije godinu dana bio najbolji strijelac slovenačke lige, postigao 15 golova, a stiže nam sad iz Turske. Posjeduje iskustvo, ima 28 godina i dok iščekujemo Jovu Lukića, sigurno da uz Živkovića, Moraitisa i Markovića imamo dobre napadače za sezonu. Vidi se da nije radio sa loptom, ali što se tiče fizičke spreme, veoma je profesionalan”, istakao je trener Borca Marko Maksimović.