Anjeliju se sprema otkaz: Del Pjero jedan od kandidata za predsjednika Juventusa!?

25.04.2021. | 16:51

Nekadašnji kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero jedan je od kandidata za predsjednika tog fudbalskog kluba, prenijeli su danas italijanski mediji.

Kako je prenio italijanski dnevnik Mesađero, Del Pjero bi od sljedeće sezone na funkciji predsjednika mogao da zamijeni Andreu Anjelija.

Anjeli je bio jedan od osnivača evropske Superlige, projekta koji je samo 48 sati od objavljivanja propao zbog pritiska javnosti i navijača. Od 12 kluba ligu je napustilo osam, a ostali su samo Juventus, Milan, Real Madrid i Barselona.

Kako se navodi, Anjeli nema namjeru da podnese ostavku u Juventusu, ali bi deoničari na čelu sa Džonom Elkanom mogli da ga otpuste tokom sastanka 27. maja.

Legendarni fudbaler Juventusa Del Pjero nije jedini kandidat za predsjednika crno-bijelih, pošto se spekuliše da su u igri i Alesandro Nasi i Marčelo Lipi.

Početkom mjeseca bivši napadač Juventusa David Trezege nagovijestio je da bi on i Del Pjero mogli da se vrate u torinski klub. Del Pjero trenutno radi kao konsultant za I-Es-Pi-En (ESPN), pišu novosti.rs.