Amerikanci u čudu: Nemoguće da Jokić ima toliko hejtera u Srbiji FOTO

10.01.2024. | 09:53

Nikola Jokić je prošle sezone dominirao sa Denverom i osvojio šampionski prsten u NBA, ali nije najbolji košarkaš Srbije za 2023. godinu. Amerikanci su iznenađeni zbog toga.

Košarkaški savez Srbije (KSS) dodijelio je Bogdanu Bogdanoviću nagradu za najboljeg košarkaša Srbije za 2023. godinu. Bogdan je dobio najviše glasova košarkaških novinara i košarkaških stručnjaka i na iznenađenje dobrog dijela javnosti trijumfovao je ispred Jokića. Bogdanović je dobio 27 glasova, dok je Jokiću pripalo 10, što je samo još jedan dokaz da je u “košarkaškoj zemlji” medalja sa reprezentacijom ipak ispred šampionskog prstena u NBA ligi.

Ipak, to je potrebno objasniti i Amerikancima. Tako se i zapadnim medijima, prije svega preko društvenih mreža, pronijela informacija da je Bogdanović najbolji košarkaš Srbije, odnosno da Jokić nije, na šta su mnogi bili iznenađeni, posebno ako se uzme u obzir da je “Džoker” trenutno najbolji igrač svijeta.

“Da li Srbija mrzi Jokića”, “Šta vam je Jokić uradio?”, “Srbi ne vole Jokića jer nije igrao za reprezentaciju”, “Bogdan je zvijer u državnom timu i nisam iznenađen zbog ovoga”, “Ovo je suludo?”, “Svi morate da se opustite. Bogdan je predstavljao Srbiju, a očigledno je da su birali igrača koji je predstavljao reprezentaciju, što Jokić nije”, “Nemoguće da Jokić ima toliko hejtera u Srbiji”, samo su neki od komentara koji su se ređali na društvenim mrežama, prenosi Mondo.

Diskusija se povela i na Reditu gdje je uz mnogo više argumenata ustanovljeno da je KSS izabrao Bogdanovića za najboljeg igrača Srbije pošto je “orlove” vodio do srebra na Mundobasketu, dok je Jokić ovoga puta odlučio da odmori zbog naporne sezone u NBA ligi.

“Mi van SAD cijenimo igranje za reprezentaciju više nego za klub. U većini sportova!”, napisao je jedan od korisnika u sabreditu “NBA” i time izazvao diskusiju. A, šta vi mislite, da li je Bogdanović trebalo da dobije nagradu – ili Jokić?