Alkaraz se nije ni „oznojio“: Španac preslišao Italijana za četvrtfinale US opena

04.09.2023. | 22:03

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale US opena pobedom nad italijanskim igračem Mateom Arnaldijem u tri seta.

Alkaraz je, očekivano, bio dominantan protiv 61. tenisera sveta sa 6:3, 6:3 i 6:4, pa se praktično nije ni „oznojio“ poslije nepuna dva časa igre.

Arnaldi se u prvom setu držao tek do šesto gema kada je Alkaraz nanizao tri poena za tri uzastopne brejk lopte, a iz toga protiv upornog, preciznog i brzog Španca obično nema spasa.

Nije ga bilo Italijanu koji je na 30:40 izgubio poen i Alkaraz je poveo sa 4:2 što je u tom trenutku značilo i osvajanje seta u kom je Karlos slabije servirao, ali iz igre u realizaciji poena „ušio“ rivala.

U drugom setu je napravio brejk odmah na startu i samo je podebljao prednost novim brejkom za 6:3, dok je u trećem Arnaldi pokazao zube.

Prvi je uzeo servis Špancu i poveo je sa 2:1, ali odmah zatim je upao i u Akarazovu zamku, pošto je Karlos ribrejkom vratio stvari u egal na 2:2.

Nakon toga je, slično kao i u prethodnom setu, u poslednjem gemu završio posao na servisu protivnika i prošao je dalje bez većih problema.

U četvrtfinalu ga čeka pobednik okršaja između Janika Sinera i Aleksandra Zvereva. Njegova najveća pretnja na ovogodišnjem turniru, Novak Đoković u utorak popodne igra protiv Tejlora Frica za polufinale i taj meč je na programu otprilike između 19.30 i 20 časova.