Alkaraz počistio Cicipasa i zakazao polufinale Rolan Garosa sa Đokovićem

Teniski svijet se sladi, u polufinalu Rolan Garosa (petak) igraće Novak Đoković i Karlos Alkaraz!

Dvojica favorita su opravdali prognoze, Novak je preskočio Hačanova (3:1), dok je Karlos Alkaraz počistio sa terena Stefanosa Cicipasa 3:0 (6:2, 6:1, 7:6) za dva sata i 16 minuta. Od očekivanog derbija nije bilo “d”, jer je igrao samo Španac, dok je Grk uglavnom vrteo glavom ne verujući šta mu se dešava na terenu sem u trećem setu gdje je pokazao zašto je u vrhu svjetskog tenisa.

Poslije 32 minuta na semaforu je stajalo 6:2 za Alkaraza. Španac je sjajnom, raznovrsnom igrom potpuno razoružao Grka, iskoristio je četvrtu brejk loptu u trećem gemu, pa je sve to uvjerljivije bez izgubljenog poena ponovio u sedmom i onda pečatirao treću set loptu.

Imao je aktuelni “broj jedan” na ATP listi fenomenalne drop šotove kojima je “ubijao” samopouzdanje Grku. Fenomenalno je reternirao, napravio je brejk na startu drugog seta, pa poveo 2:0, povezavši pet uzastopnih gemova. Uspio je Cicipas da prekine taj niz, ponadali su se gledaoci da će početi da pruža značajniji otpor, ali su pogrešili. Bezgrešni Alkaraz je radio šta je hteo, posle 35 minuta završio je drugi set 6:1.

Cicipas je djelovao kao da su mu sve lađe potpnule, malodušno je ušao u treći set čekajući valjda da se agonija što prije završi i da nestane glavom bez obzira sa terena “Filip Šatrije”. Poigravao se Španac, poveo 3:0, pa malo naljutio Stefanosa koji je dobio ovacije za osvojeni gem kao da je “osvojio Grend slem”.Poigravao se Španac, poveo 3:0, pa malo naljutio Stefanosa koji je dobio ovacije za osvojeni gem kao da je “osvojio Grend slem”. Hteo je Grk da popravi utisak na kraju, opustio se, počeo je da rizikuje, spasio je tri meč lopte, iskoristio prvu brejk loptu u devetom gemu trećeg seta i stigao do 5:5. Ušli su teniseri u taj-brejk, Alkaraz ga je rešio uz dosta muke 7:5.

Alkaraz je potvrdio fantastičnu formu, Novak Đoković će morati da odigra najbolji tenis ukoliko želi da ga zaustavi i uđe u borbu za 23. Grend slem u karijeri.

Ostavite komentar: