Alkaraz nakon istorijske pobjede: Ostvario mi se san, Novače ti me inspirišeš

16.07.2023. | 20:30

Španac Karlos Alkaraz izjavio je nakon trijumfa u finalu Vimbldona da ga srpski teniser Novak Đoković inspiriše da igra tenis i da je ponosan na sebe i rad kojim je ostvario svoje dječačke snove.

Alkaraz je odmah po osvajanju titule na Vimbldonu, govorio o ostvarenju svog sna.

“San mi se ostvario. Rekao sam to i ranije, da sam izgubio, bio bih ponosan na sebe. Pisao sam istoriju na ovom turniru, igrao finale protiv legende našeg sporta i to je nevjerovatno, to je ostvarenje sna. Igrati na ovakvom turniru, sa ovakvim zvanicama, za momka koji je brzo došao do ovakve situacije, sve je nevjerovatno. Ponosan sam na sebe i tim koji je uz mene. Svaki dan radimo naporno kako bi došli na ovaj nivo”, prvi su utisci Alkaraza nakon meča.

Španski teniser je do pobjede nad Novakom Đokovićem došao nakon preokreta, pošto je prvi set izgubio sa 6:1.

“Poslije prvog seta, mislio sam i rekao sebi da moram da podignem nivo igre, zbog svih koje ćeš razočarati.”

Prvi reket svijeta imao je riječi hvale za Srbina, koji ga inspiriše da igra bolji tenis.

“Moram da čestitam Novaku, ne znam šta bih sve rekao o njemu. Novače, ti me inspirišeš i zbog tebe igram tenis. Dok sam rastao i odrastao, ti si pobeđivao na turnirima i to je neverovatno. Kao što si rekao 36 godina je novih 26. Neverovatan si”, dodaje Alkaraz.

Španski teniser još jednom je igrao pred kraljem Španije Felipeom.

“To je posebno, igrati pred kraljevima i činiti ih ponosnim, nemam riječi kojima bih to objasnio. Dva puta sam igrao pred njim i oba puta pobijedio, tako da se nadam da će dolaziti i ubuduće”.

Potvrdio je Alkaraz prvu poziciju na ATP listi, a u kratkom periodu je potvrdio i dominaciju u turnirima na travi.

“Zaljubio se sam u travu. Nisam očekivao da ću igrati na ovakvom nivou u kratkom periodu. Samo četiri turnira na travi sam igrao, a snove sam ostvario. Srećan sam jer je uložen rad dobio svoju nagradu. Brzo učim i ponosan sam na to”.