Alkaras “zaprijetio” Đokoviću: Kada se turnir završi, pokušaću da se što prije vratim na vrh

30.08.2023. | 14:47

Karlos Alkaras je predajom Nijemca Dominika Kepfera stigao do drugog kola u Njujorku.

Španski teniser je poslije meča upitan i o tome da li je svjestan da će Novak Đoković po završetku turnira ponovo preuzeti mjesto broj jedan.

S obzirom na činjenicu da je govorio koliko mu znači da bude broj jedan, Karlosa su pitali koliko mu ta smjena otežava posao.

– Za mene je to sada cilj, povratak na vrh. I prije ovoga sam rekao da imamo zaista dobru bitku za prvo mjesto. Znao sam da će poslije US Opena opet biti prvi. Kada se turnir završi, pokušaću da se što prije vratim na vrh. To je moj cilj. Radim na tome. Sezona ima mnogo turnira do kraja godine. Pokušaću da se oporavim prije nego što dođe taj kraj sezone – rekao je Alkaras.

O tome kakav je osjećaj doći i braniti titulu, takođe je pričao.

– Bio sam uzbuđen što igram prvi meč na US Openu. Lijepo je izaći na ‘Artur Eš’ stadion poslije takve serije prošle godine. Bio sam uzbuđen zbog povratka. Ne pričam o odbrani titule. Nisam mislio o tome kako sam bio šampion ovdje prije godinu dana. Samo sam se koncentrisao da igram na najboljem nivou, da vratim taj nivo od prošle godine, da radim iste stvari. O tome jedino i razmišljam sada. Želim da se udaljim od tog pritiska koji stavljaju na mene kao branioca titule – zaključio je Španac.

Teniser iz Mursije u drugom kolu igra protiv Lojha Harisa iz Južne Afrike, prenosi B92.

Oznake: Alkaras, Đoković