Alkaras je i dalje uzbuđen zbog titule na Vimbldonu: To je nešto što ne želim da zaboravim

06.08.2023. | 12:23

Prvi teniser svijeta Karlos Alkaras i dalje je uzbuđen zbog titule osvojene na Vimbldonu.

Španac je prije nekoliko sedmica slavio u Londonu, pobijedivši u finalu Novaka Đokovića poslije pet setova, ali kao da i dalje ne može da vjeruje da je to uspio.

– Imam trofej u svojoj dnevnoj sobi, tako da svaki put kad ručam, večeram sa porodicom, vidim ga. To je nešto što ne želim da zaboravim. Imao sam samo sedam dana da razmišljam o tome. Nisam imao previše vremena. Trebalo mi je malo više jer je to nešto ludo. Osvajanje Vimbldona sa 20 godina je nešto o čemu sam sanjao kada sam počeo da igram tenis. Bio mi je to četvrti turnir na travi, tako da je bilo potpuno neočekivano. Dakle, za mene je to veliko dostignuće i nešto zbog čega moram da odvojim vrijeme kako bih razmislio – rekao je Alkaras, a prenosi B92.

On je u karijeri osvojio 12 titula, od čega šest ove sezone.

– Znam da je sve došlo tako brzo. Sjajni turniri, dva grend slema, a imam samo 20 godina. Znam da sam baš mlad. Radio sam da bih bio u poziciji da se borim za ovakve stvari. Ali ne možete da shvatite dok to ne uradite. Razmišljam ponekad o posljednjem poenu na US openu, na Vimbldonu i drugim turnirima koje sam osvojio. Još uvijek ne mogu da vjerujem, naježim se, ludo je – istakao je momak iz Mursije.

On je prošle godine u Torontu ispao odmah na startu od Tomija Pola, a sada je spreman da popravi utisak.

– Nadam se da će biti bolje nego prošle godine. Naučio sam mnogo iz tog nastupa, kako da se nosim sa pritiskom, sa svim. Igrao sam na sjajnim stadionima i borio se za velike stvari. To mi je dosta pomoglo da odrastem kao igrač, kao osoba. Mislim da sam mnogo drugačiji u odnosu na ono prije godinu dana. Divno je biti ovdje. Imao sam prvi trening sa Danilom Medvedevom. Osjetio sam ljubav od ljudi. Vrištali su: ’Idemo, Karlitose’. Bilo je posebno – istakao je Alkaras, koji je slobodan na startu, dok će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Zapata Miraljes – Šelton.

Oznake: Alkaras, Titula, Vimbldon