Aleksandrovčani pali u Zadru: Peti poraz u posljednjih šest utakmica

07.03.2024. | 20:35

Košarkaši Igokee upisali su novi poraz u regionalnom takmičenju, pošto su na gostovanju u Zadru domaćini bili bolji sa 74:59.

Bio je ovo 4. vezani poraz za izabranike Vladimira Jovanovića, a po četvrtinama je bilo 17:10, 16:13, 14:16 i 27:20.

Od samog početka meča Zadrani su nametnli svoj ritam igre, čvrste i brze košarke na šta gosti nisu imali odgovor. I u drugoj dionici prednost Zadra je rasla, došli su momci Danijela Jusupa do 16 poena viška, ali se Igokea serijom 10:0 uspjela vratiti na pristojan minus, te na pauzu otići sa “samo” deset poena zaostatka – 33:23.

Otvaranje treće dionice u potpunosti je pripalo ekipi iz Laktaša. Stigla je Igokea na 2 poena razlike 37:35, ali serija “penala” Zadra ponovo ih vodi u mirnu luku i devet razlike.

Posljednja četvrtina nije donijela previše neizvjesnosti oko pitanja pobjednika. Iskustvo domaćih košarkaša nije dozvolilo Igosima da ni u jednom trenutku se ponadaju pobjedi, pošto su prednost održavali na nekoliko posjeda viška i na kraju zasluženo slavili sa 74:59.

Zadar su do pobjede predvodili Karlo Žganec i Luka Božič sa 21, odnosno 19 poena. Sa druge strane bolji od ostalih bio je Nikola Marić sa 15, dok je Goran Filipović dodao 13 koševa.

Bio je ovo 11 poraz kluba iz Laktaša, koji ima isto toliko pobjeda i trenutno se nalaze na 7. mjestu ABA lige, dok je Zadar upisao 13. pobjedu.

Ekipa Igokee doživjela je veliki pad nakon odlaska brojnih nosilaca igre, a posljednji je bio Edin Atić. Prije njega klub su napustili Nikola Tanasković, Zoran Nikolić, Stefan Mudi i Nemanja Gordić, a samim tim veliki broj poraza u posljednje vrijeme nije iznenađujuć. Igosi su od skora 9:2 došli do 11:11, piše Srpskainfo.

Igokea će i u narednom kolu gostovati u Hrvatskoj, ovog puta ekipi Cibone, dok će Zadar dočekati Cedevita-Olimpiju.

Oznake: Ab liga, Igokea, Zadar