Ako prođe Linfild… Borac saznao ime protivnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

19.07.2021. | 14:33

Ukoliko izbaci sjevernoirski Linfild u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, banjalučki Borac će u trećoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Šahtjor Soligorsk-Fola Eš.

Borac je svoj evropski put započeo porazom od Kluža, iako su izabranici Marka Maksimovića junački položili koplja u revanšu odigranom u Banjaluci prošlog utorka. Sljedeća stanica su mečevi protiv Linfilda koji su na rasporedu ovog i narednog četvrtka, a ako prođe dalje, šampion Bosne i Hercegovine će na noge šampionu Bjelorusije ili Luksemburga.
Da bi stigao do grupne faze novoformiranog UEFA-inog takmičenja, Borac će morati da preskoči ukupno tri prepreke. Prva će biti Linfild, druga bi bio bolji iz duela Šahtjor Soligorsk-Fola Eš, a treća jedan od timova koji ispadne u šampionskoj stazi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
S obzirom da “Gradski stadion” u Banjaluci ispunjava uslove samo za prva dva kola kvalifikacija, Borac bi u 3. kolu igrao domaći meč najvjerovatnije u Zenici.
Prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija su na rasporedu 5. avgusta, dok su revanš dueli sedam dana kasnije. Borac bi prvi meč igrao kao nominalni domaćin, piše meridianbetsport.ba.