Ako prođe Linfild… Borac saznao ime protivnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

Ukoliko izbaci sjevernoirski Linfild u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, banjalučki Borac će u trećoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Šahtjor Soligorsk-Fola Eš.

Borac je svoj evropski put započeo porazom od Kluža, iako su izabranici Marka Maksimovića junački položili koplja u revanšu odigranom u Banjaluci prošlog utorka. Sljedeća stanica su mečevi protiv Linfilda koji su na rasporedu ovog i narednog četvrtka, a ako prođe dalje, šampion Bosne i Hercegovine će na noge šampionu Bjelorusije ili Luksemburga.
Da bi stigao do grupne faze novoformiranog UEFA-inog takmičenja, Borac će morati da preskoči ukupno tri prepreke. Prva će biti Linfild, druga bi bio bolji iz duela Šahtjor Soligorsk-Fola Eš, a treća jedan od timova koji ispadne u šampionskoj stazi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
S obzirom da “Gradski stadion” u Banjaluci ispunjava uslove samo za prva dva kola kvalifikacija, Borac bi u 3. kolu igrao domaći meč najvjerovatnije u Zenici.
Prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija su na rasporedu 5. avgusta, dok su revanš dueli sedam dana kasnije. Borac bi prvi meč igrao kao nominalni domaćin, piše meridianbetsport.ba.

Ostavite komentar: