Ajntraht i Lajpcig slavili u prvim mečevima polufinala Lige Evrope

28.04.2022. | 23:09

Ekipa iz Frankfurta je bila bolja od Vest Hema rezultatom 1:2 pred revanš meč u Njemačkoj.

Gosti su imali prednost već nakon 50 sekundi igre. Dugo je Kamada vukao loptu neometano i proigrao Borea koji centrira i pronalazi Knaufa za njegov drugi pogodak u pet mečeva u Ligi Evrope.

Nisu dozvolili “čekićari” da padnu i krenuli su odmah po izjednačenje. Desetak minuta kasnije je Boven pogodio stativu, da bi Antonio u 21. donio izjednačenje. Lancini je izveo prekid iz sredine i pronašao Kurta Zumu koji je spustio loptu nazad. Na kraju su nekako Antonio i Rajs ugurali istu prijeki linije za ijzednačenje.

Međutim, malo smo šta vidjeli više od Vest Hema do kraja poluvremena. Dominirao je Ajntraht, ali nisu realizovali prilike.

Po povratku sa pauze njemački predstavnik je nastavio gdje je stao i poveo preko Kamade.

Najprije su Sou i Lundstram odigrali sjajni dupli pas, ali švajcarski vezista nije uspio da savlada Areolu iz neposredne blizine. Lopta se nakon odbrane odbila do japanskog reprezentativca kojem je ovo peti gol u ovosezonskoj Ligi Evrope.

Nedugo nakon toga je Kamada pogodio stativu i na taj način propustio da stavi tačku na ovaj meč.

Imao je i Vest Hem svoje prilike, te je malo nedostajalo da Benrama ijzednači. Alžirac je iz daljine okrznuo stativu, ali to nije ništa u poređenju sa prečkom koju je tragičar Boven postigao pred sam kraj meča nakon popularnih “makazica”.

“Čekićarima” sada preostaje da se nadaju preokretu u Frankfurtu, a revanš je na programu petog maja.

U drugom susretu večeri Lajpcig je bio bolji od Rendžersa minimalnim rezultatom.

Bila je to zaslužena pobjeda još jednog njemačkog predstavnika pred revan u Škotskoj u kom ih zasigurno ne očekuje laka utakmica.

Nizale su se prilike za Lajpcig, ali bi se ispred Nkunkua uvijek ispriječio vremešni Mekgregor.

Na kraju se čekalo do 85. minuta kako bismo vidjeli gol, ali je vrijedilo s obzirom na to da je Anhelinov volej potez večeri u Ligi Evrope.