Ajaks iznenadio Tadića: Priznanje povodom 100 golova u holandskom timu FOTO/VIDEO

22.02.2023. | 10:10

Fudbalski klub Ajaks priredio je svojevrsno iznenađenje Dušanu Tadiću, strijelcu 100 golova za “kopljanike” iz Amsterdama. Naime, na zvaničnom Tviter nalogu kluba objavljena je fotografija bilborda u tradicionalnim bojama Ajaksa, a u opisu je kao lokacija naznačena Bačka Topola, rodno mjesto kapitena holandskog tima.

Fudbaleri Ajaksa su minulog vikenda pobijedili ekipu Sparte 4:0 u meču 22. kola holandskog prvenstva, a kapiten Ajaksa Dušan Tadić postigao je dva gola čime je upisao ukupno 100 pogodaka za tim iz Amsterdama.

Tim povodom Ajaks je putem društvenih mreža više puta ukazao poštovanje srpskom fudbaleru.

Јedna od objava tiče se Bačke Topole, rodnog mjesta Tadića.

Ajaks je postavio bilbord, međutim još uvijek se ne zna pouzdano šta je iza crveno-bijelog paravana.

Tadić je u razgovoru za klupsku televiziju istakao da mu je Ajaks jedan od voljenijih klubova, te da se u svim timovima do sada osjećao ispunjeno i zadovoljno, premda Ajaks ima posebno mjesto u njegovoj karijeri.

“Јedna od posebnosti našeg kluba je što imamo toliko legendi. Mnogi velikani su igrali za Ajaks i zbog toga se uvijek osjećam posebno kada obučem dres, svaki put. Ovo je divan dres. Moraš uvijek da budeš tu za tim kako bi imao rezultate, uvijek sam tu za mlađe igrače, spreman sam i da se našalim kada imaju poteškoće, tjeram ih da guraju sebe i unapređuju svoje tijelo do perfekcije kako bi bili što bolji. Uvijek mi je zabavno kada mi mama kaže da je ponosna i da sam uspio u životu. Kažem ‘Mama, nisam još, ima još mnogo toga, vidjećemo kada se podvuče crta na kraju’. Ali nema nikad potpunog zadovoljenja, uvijek moraš da tražiš novu glad i satisfakciju. Mogu da uporedim igranje za Ajaks sa igranjem za Srbiju. U svakom klubu sam imao zadovoljstvo, od Vojvodine do Groningena… ali Ajaks je stvarno na posebnom mjestu”, istakao je Tadić.

Čestitke srpskom sportisti slali su brojni aktivni i nekadašnji fudbaleri, između ostalih direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Nekadašnji golman je često stajao u odbranu Tadića kada je ovaj bio kritikovan od pojedinih sportista iz Holandije.

“100 golova za Ajaks. Kakvo dostignuće, Dušane. Vi ste pravi kapiten i odličan primjer za svakog fudbalera. Vaš profesionalizam, vaše performanse i sva statistika koja to ide u prilog tome… Ponosni smo što vas imamo”, napisao je Van der Sar na Tviteru.

Kapiten Srbije Dušan Tadić blizu je jubileja i u dresu nacionalnog tima, budući da je upisao 94 nastupa u reprezentaciji.

Za Srbiju je debitovao na prijateljskoj utakmici protiv Poljske 2008. godine.