Ademi iza rešetaka: Uhapšen predsjednik Fudbalskog saveza Kosova

Agim Ademi, predsjednik Fudbalskog saveza Kosova uhapšen je u Prištini, prenosi televizija T7.

Razlozi za hapšenje Ademija još uvijek nisu poznati, ali se zna da je on imao veze sa navodnim privrednim kriminalom.

Ovaj fudbalski radnik je nedavno odlukom Suda oslobođen po optužnici iz 2012. godine koja se vodili protiv njega, ali očito tu još ima neki nedozvoljnih radnji za koje se tereti.

Ademi je dospio u centa pažnje javnosti kada je izrazio želju da igraju meč protiv Srbije u Prištini?!

“Garantujem da bi održavanje tog meča bilo izvodljivo i organizovano na najvišim standardima”, pričao je Ademi prije dvije godine za italijanski Tutosport.

Inače, pomenuti predsjednik FS tzv. Kosova je javno prozivao Dragana Stojkovića Piksija poslije meča Srbija – Švajcarska.

“Od legende poput Piksija nisam očekivao da će da nam psuje majku albansku. Bio je igračka legenda Jugoslavije, navijali smo za njega dok smo živjeli u zajedničkoj državi, uživali smo u njegovim driblinzima i majstorijama, gledali smo ga i uživo u tadašnjoj Prvoj ligi. Mnogi Albanci s Kosova su ga voljeli kao fudbalera i iznenađeni su da se on tako ponašao, i to čak na meču koji nije bio protiv Kosova nego protiv Švajcarske. Takve stvari ne priliče da uzvikuju ni navijači na tribinama, a kamoli učesnik utakmice na terenu”, pričao je Ademi za Danas i ponovio želju da igra meč protiv Srbije:

“Fudbaleri Srbije i Kosova trebalo bi da odigraju prijateljski meč i pokažu da fudbal i sport spajaju ljude, a ne da ih razdvajaju”.

Ostavite komentar: