ABA liga: Prvi poraz Crvene zvezde, Cedevita ubjedljiva u Zagrebu

26.01.2019. | 20:20

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su prvi poraz u ABA ligi, pošto ih je u Zagrebu savladala Cedevita sa 84:68 (21:20, 28:13, 21:12, 14:23) u 17. kolu regionalnog takmičenja.

Oba tima su u meč ušla potpuno ujednačeno, pa je i prva dionica tako izgledala. U prvih pet minuta košarkaši na obe strane su pogađali u napadu, ali se igralo poen za poen, te niko nije uspio da stvori opipljivu prednost. Iako je Zvezda vodila do pred sam kraj četvrtine, nekoliko vezanih napada protivnika i dobrih igara u defanzivi, donijeli su Cedeviti prednost od jednog poena, 21:20.

U nastavku meča, Zagrepčani su nastavili tamo gdje su stali. Još furioznije su krenuli, pa su samim tim počeli da stvaraju opipljivu prednost. Kako se crveno-bijeli nisu snalazili u napadu, protivnik je vrlo brzo otišao na dvocifrenu razliku. U možda najlošijoj četvrtini Zvezde ove sezone, izabranici Milana Tomića su potpuno izgubili konce na parketu, što je Cedevita iskoristila, da na odmor ode sa “plus 16”, 49:33.

Noćna mora za Zvezdu je počela tek po povratku na parket. Kako su samo domaći košarkaši krenuli u drugom poluvremenu. Vidno raspoloženi, nošeni podrškom sa tribina, igrači Cedevite su pogađali sve moguće, te su brzo stigli do prednosti od 21 poena.

Problemi Beograđana nisu prestajali. Djelovali su Tomićevi puleni prilično umorno i iscrpljeno, a protivnik je to koristio da održava razliku, potrebnu za mirnu završnicu meča. U tome je Cedevita i uspjela, pa je pred posljednju dionicu imala prednost od 25 poena.

Ovo definitivno nije bio Zvjezdin dan, u istoj mjeri u kojoj jeste Cedevitin. Domaći su nastavili sa rapsodijom i u posljednjoj dionici, te su utakmicu rutinski priveli kraju i tako nanijeli klubu sa Malog Kalemegdana prvi poraz u ABA ligi. Nije bio ubjedljiv u mjeri u kojoj je to djelovalo na “+26”, jer su gosti uspjeli da drastično ublaže prednost rivala.

 

Izvor:(SrpskaInfo)