ABA liga: Partizan savladao Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finalne serije

01.06.2022. | 23:46

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 70:67.

Pitanje je kako je ovaj meč došao do svog kraja, nakon brojnih peripetija koje su ga zadesile. Sve je počelo i završilo se sa navijačima.

Već prije samog početka se očekivao revanšizam “grobara” zbog onoga što je viđeno u drugoj utakmici, a upravo smo to i dobili i prije samog početka. Igrače Zvezde je pri izlasku na teren za zagrijevanje dočekao “rafal” upaljača, pa i topovski udar.

Tokom meča su navijači više puta upozoravani da prekinu sa takvim ponašanjem, da bi na 57 sekudni do kraja sudijska trojka izašla sa terena i prekinula meč. Doveo se u pitanje i nastavak istog, ali je nastavljen nakon što su ispražnjeni pojedini dijelovi tribina.

Pored toga. u “Pioniru” je vladala velika vrućina zbog čega su se igrači često klizali i malo je čudo što se niko nije povrijedio.

Na terenu je viđena najneizvjesnija od dosadašnje tri utakmice finalne serije. Partizan je nošen atmosferom bio bolja ekipa i na kraju možemo reći da su zasluženo slavili.

Izabranici Željka Obradovića su vodili tokom većeg dijela meča, sa padom u trećoj dionici tokom koje su postigli samo osam poena. To je iskoristila Zvezda i nakon zaostatka od osam poena na poluvremenu ušla u posljednju dionicu sa prednošću.

Nisu bili košarkaši sa Malog Kalemegdana u formi iz prva dva susreta, već na poluvremenu su imali 11 grešaka od čega je veliki broj bio u vođenju lopte. To, u kombinaciji sa Aleksom Avramovićem koji je još jednom pogurao ekipu u teškom trenucima, su bili presudni za slavlje Partizana.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Kevin Panter sa 22 poena (5/6 iz igre, 2/6 za tri) uz pet skokova i šest asistencija, a dvocifren je bio još Aleksa Avramović sa 14 poena.

Dalas Mur je ubacio tri trojke i to su svi njegovi poeni, dok je Zek Ledej dodao sedam poena.

Na drugoj strani se istakao Ognjen Dobrić sa 20 poena, a Dejan Davidovac je imao tri poena manje. Međutim, bili su usamljeni. Kalinić je imao devet poena, ali daleko od njegovog performansa u drugoj utakmici, dok je prvi sljedeći na listi strijelaca Kuzmić sa četiri poena.

Naredni meč u finalnoj seriji se igra u petak od 18 časova i 30 minuta.