ABA liga: Partizan – Igokea 67:57

09.03.2019. | 21:09

Košarkaši Igokee poraženi su od Partizana rezultatom 67:57 u utakmici 21. kola regionalne ABA lige.

Dobro je Igokea otvorila utakmicu u kojoj su prvi poeni postignuti tek nakon tek nakon dva minuta i 14 sekundi, i to u koš Partizana. Aleksandrovčani su se držali u rezultatskoj ravnoteži i na prvi odmor su otišla sa samo jednim poenom manjka (14:13).

Stigla je Igokea do vođstva (16:17) koševima Musića nakon nešto manje od dvije minute igre u drugom periodu ali je Partizan uzvratio serijom od 5:0, a onda s crno bijeli u završnici stigli do osam poena viška 31:23.

Na polovini treće četvrtine, trojkom Ilića, Stiže na samo dva poena manjka 37:35, ali odmah na drugoj strani Pejdž uzvraća poenima, a poslije nekoliko vezanih promašaja na obje strane Veličković pogađa za dva poena.

Uzvraća Luković na drugoj strani, a onda je uslijedila serija grešaka košarkaša Igokee koja je Patizanu dozvolila da se ponovo, pred ulazak u posljednjih deset minuta uđe sa osam koševa viška.
Nakon prve tri četvrtine šut Igokee iz igre bio je na 24 odsto uspješnosti što je bio uzrok rezultatskog deficita.

Posljednja dionica otvorena je zakucavanjem Lendejla, ali je koševima Lešića, sa linije slobodnih bacanja i iz igre Igokea ponovo prišla na podnošljiv manjak od šest poena (49:43).

Prednost Partzana u ovim trenucima održava Veličković koji je vratio Partizan na plus osam, a potom novim poenima i na deset poena viška (53:43).

Sava Lešić je pokušao u narednom napadu, nije pogodio, a na drugoj strani Amar Gegić pogađa trojku, kojom se Partizan odvaja na 13 poena viška čime su crno-bijeli polako počeli da zatvaraju ovu utakmicu.

Odvojio se Partizan i na 15 poena viška ali je Ilić svojom drugom trojkom smanjio manjak Igokee na 12 poena (60:48) na nešto manje od pet minuta do kraja ali je domaći tim rutinski priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji igrač Igokee bio je Sava Lešić sa 16 poena, dok je Partizan predvodio Lendejl sa 17 koševa.

Za Igokeu je ovo bio 14. poraz pa sada, pred posljednje kolo, ima isti učinak kao i Zadar dok isti broj pobjeda ali i meč manje ima tim Mornara. S druge strane, Partizan je došao do 14. trijumfa sa kojim je ostao u konkurenciji za plasman na treću ili drugu poziciju pred plej-of.

 

Izvor.(SrpskaInfo)